Andrew Tate ponovo uhapšen u Rumuniji zajedno sa svojim bratom

0
Radiosarajevo.ba
Andrew Tate ponovo uhapšen u Rumuniji zajedno sa svojim bratom
Foto: EPA / Andrew i Tristan Tate

Kontroverzni influencer na društvenim mrežama Andrew Tate i njegov brat Tristan uhapšeni su u Rumuniji zbog optužbi za seksualno nasilje.

Braća su privedena u ponedjeljak 12. marta navečer po optužbama koje datiraju od 2012. do 2015. godine. Njima je uručen nalog za hapšenje koji je izdao Westminster Magistrates Court u Londonu, a istraga je u toku.

Andrew (37) i Tristan (35) negiraju sve optužbe protiv njih. Njihovi predstavnici su rekli da su "potpuno opredijeljeni da osporavaju ove optužbe s nepokolebljivom odlučnošću". Braća se suočavaju s optužbama za silovanje i trgovinu ljudima u Rumuniji, gdje žive, a prethodno su bili u zatvoru, a kasnije u kućnom pritvoru od kada su privedeni u decembru 2022. godine.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Optuženi su zajedno sa dvije Rumunke koje su optužene da su dio navodne organizovane kriminalne grupe. Navodi se da su sva četvorica formirala grupu 2021. godine kako bi počinili trgovinu ljudima u Rumuniji i drugim zemljama, uključujući SAD i Veliku Britaniju.

Braća Tate su uputili žalbu u augustu 2023. godine da budu pušteni iz kućnog pritvora dok čekaju suđenje na datum o kojem još nije odlučeno. Braći je rečeno da mogu putovati bilo gdje unutar Rumunije, ali ne mogu napustiti zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije