Ana je bila najpoznatija kuharica, a onda se zbog bolesti povukla iz javnosti

0
Radiosarajevo.ba
Ana je bila najpoznatija kuharica, a onda se zbog bolesti povukla iz javnosti
Foto: Youtube / Ana Ugarković u kuharskom showu "Kod Ane"

Poznatu kuharicu Anu Ugarković šira publika upoznala u kulinarskoj emisiji ‘Kod Ane’, u kojem je postala dio naše svakodnevice, ušla u naše domove, kuhinje, ali i srca.

No, mnogi se pitaju gdje je danas najpoznatija hrvatska kuharica s malih ekrana, koja je bila omiljena i kod publike u Bosni i Hercegovini.

Njena TV- priča počinje od 2002. u HRT-ovoj emisiji 'Kruške i jabuke', pa 'Život uživo', a zatim je krenuo njen reality gastro-kulinarski show 'Kod Ane'.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Autoricu knjige ‘Nešto slatko’, javnost je prije nekoliko godina zaintrigirali napisi o njezinoj depresiji, piše Story.

'Prošla godina bila je dosta loša, ali mislim da je to normalno i kada nešto nije dobro u životu, to se mora mijenjati. To mi se nije dogodilo prvi put, imam te amplitude; kada sam jako zadovoljna i onda kada nisam. Tako mi je već bilo, nekako se ponavlja svakih sedam do deset godina. A smatram i da nije do­bro ni kad je uvijek sve super jer tada čovjek upadne u neku rutinu. Ipak, nije ništa bilo tako dramatično kako se moglo iščitati iz nekih napisa.

Na pitanje što je bio okidač, odgovorila je: 'Nije bilo ništa posebno. Samo se nakupilo puno stvari…'

Omiljena  TV kuharica odjednom je okrenula novu stranicu i nakon godina maštanja napokon preselila u Istru i preuredila staru štalu u mjesto boravljenja, kuhanja i druženja. 

Ana u Istri sama uzgaja dio hrane koju kuha te povremenno drži gastro-radionice.

Isprobajte: Genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz šerpe

Isprobajte: Genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz šerpe

Inače, poznata kuharica i dalje je u vezi s sportašem Igorom Jelićem, zaljubljenikom u alpinizam i ronjenje. Kada je objavljena vijest da kulinarska zvijezda ljubi naočitog sportaša, upućeni su otkrili da su se upoznali na jednoj večeri i da ju je Igor šarmirao smislom za humor i pustolovnim duhom.

Podsjetimo, o svojoj ljubavi nije javno govorila, ali jest o borbi protiv depresije u showu ‘Osmi kat’ 2012., kad je istaknula da je u emisiju došla na nagovor Igora koji je i sâm bolovao od depresije i smatrao da će njezina priča pomoći drugima.

"I meni i njemu to je pozitivno iskustvo. Puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihva­tila sam sebe, malo me toga može uzdrmati kao prije. Treba se boriti, nije lako. Kod mene je taj proces trajao nekoliko godina, ali isplatio se", poručila je tada Ana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije