Al Pacino objasnio zašto je uništio najnapetiji trenutak dodjele Oscara

0
Radiosarajevo.ba
Al Pacino objasnio zašto je uništio najnapetiji trenutak dodjele Oscara
Foto: EPA - EFE / Al Pacino

Legendarni glumac Al Pacino (83) dobio je čast i priliku da svima otkrije ko je osvojio nagradu za najbolji film na 96. dodjeli Oscara 2024. u nedjelju u Dolby Theatreu u Los Angelesu.

No, Pacino nije poštovao tradiciju. Umjesto da pročita sve nominovane u kategoriji najboljeg filma, glumac je odmah prešao na stvar i rekao: "Moje oči vide Oppenheimera".

Sada je Al Pacino za Variety objasnio tu situaciju.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

"Čini se da postoje neke kontroverze oko toga da sinoć nisam spomenuo svaki film po imenu prije nego što sam objavio nagradu za najbolji film. Samo želim biti jasan da nije bila moja namjera da ih izostavim, nego odluka producenata da se više ne ponavljaju jer su pojedinačno isticani tokom ceremonije", rekao je Al Pacino.

Unatoč kritikama, Al Pacino je bio oduševljen što je tamo.

"Bila mi je čast biti dio večeri i odlučio sam slijediti način na koji su željeli da se ova nagrada dodijeli", rekao je.

Na društvenim mrežama procurile su i snimke tog trenutka, a korisnici su imali podijeljena mišljenja.

"Najneuzbudljivija najava najboljeg filma ikad", "Htio sam vidjeti sve nominovane", "Izvedba sama po sebi vrijedna Oscara", pisali su u komentarima.

No, bez obzira na to kako je objavljeno, Oppenheimer je ipak bio veliki pobjednik večeri, uzevši sedam nagrada, poput onih za najboljeg glumca (Cillian Murphy), za najboljeg sporednog glumca (Robert Downey Jr.), te za najboljeg reditelja (Christopher Nolan).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije