Al Pacino sve zbunio na dodjeli Oscara: 'Moje oči vide...'

0
Radiosarajevo.ba
Al Pacino sve zbunio na dodjeli Oscara: 'Moje oči vide...'
Foto: EPA - EFE / Al Pacino na dodjeli Oscara 2024

Devedeset šesta dodjela nagrade završila je prilično antiklimaktično, i to ne samo zato što je Oppenheimer britanskog reditelja Christophera Nolana važio kao favorit za Oscara.

Nakon što su okupljenima u pozorištu Dolby u Hollywoodu i gledateljima TV prenosa dodjele predstavljeni filmovi koji su bili nominirani za Oscara za najbolji film, na pozornicu izašao je glumac Al Pacino kako bi svima obznanio ko je dobio najprestižniju filmsku nagradu.

Umjesto da prije proglašenja još jednom kaže ko je sve nominiran za Oscara, legendarni je glumac počeo otvarati omotnicu s pobjednikom. "Moje oči vide Oppenheimera", rekao je Pacino, međutim nije bilo jasno je li podsjećao na nominirane ili proglašavao pobjednika.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Kad je postalo jasno da je proglasio pobjednika, producenti Oppenheimera i filmska ekipa počeli su hodati prema pozornici, a drugi su im uzvanici aplaudirali.

The Hollywood Reporter ispravno je primijetio da je Pacino tako oštetio nominirane, a i prenos lišio napetosti. Iako je Oppenheimer bio veliki favorit, trebalo je još jednom navesti ko se takmiči za Oscara.

Uz to, dok se čitaju naslovi nominiranih filmova, obično se puštaju inserti iz filmova, što gledateljima i nazočnima u pozorištu Dolby daje priliku da se prisjete svih konkurenata.

Sličan se gaf dogodio i Elizabeth Taylor, koja je 2001. godine na dodjeli nagrada Zlatni globus trebala proglasiti pobjednika u kategoriji najboljeg dramskog filma. The Hollywood Reporter piše da nije ponovila ko je nominiran za Globus, iako joj je to pisalo na blesimetru, već je odmah otvorila kovertu, piše Jutarnji.

Ryan Gosling apsolutna zvijezda večeri: Pogledajte nastup koji je obilježio dodjelu Oscara

Ryan Gosling apsolutna zvijezda večeri: Pogledajte nastup koji je obilježio dodjelu Oscara

Kad joj je netko iz publike dobacio da sve krivo radi, ona je odgovorila: "Nova sam u ovome. Ja inače dobivam nagrade."

Nakon što joj je u pomoć priskočio američki TV i radijski voditelj Dick Clark, Taylor je prvo pročitala naslove nominiranih filmova te zatim proglasila pobjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije