Zašto Leonardo DiCaprio nije došao na dodjelu Oscara?

0
Radiosarajevo.ba
Zašto Leonardo DiCaprio nije došao na dodjelu Oscara?
Foto: EPA - EFE / Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio nije se pojavio na sinoćnjoj dodjeli Oscara, iako je film u kojem igra glavnu ulogu Ubistva pod cvjetnim mjesecom (Killers of the Flower Moon) Martina Scorsesea zaradio čak deset nominacija.

DiCaprio je nekoliko puta bio nominiran za najboljeg glavnog glumca, a uloga u filmu Povratnik (The Revenant) osigurala mu je zlatni kipić u toj kategoriji 2016. godine.

Više puta se hollywoodski superstrar kroz historiju pojavljivao na dodjeli nagrada, ali ne i sinoć, zbog čega su krenule kružiti glasine da je to napravio jer ni sam nije zadovoljan svojom izvedbom u Ubistvima pod cvjetnim mjesecom.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

"Zašto Leonardo DiCaprio nije na Oscarima", upitala je jedna osoba na X-u.

Neki smatraju da se uvrijedio što nije nominovan u kategoriji najboljeg glumca.

"Vjerovatno se nije pojavio na Oscarima jer nije nominiran. Ali, budimo iskreni, ta uloga nije ni blizu njegove najbolje izvedbe", tvrdi druga.

Dok su ljudi nagađali gdje je DiCaprio i zašto se nije pojavio u Dolby Theatreu, Entertainment Tonight izvijestio je da je on zapravo imao problematičan raspored.

Naime, glumac je bio zauzet snimanjem nadolazećeg filma Paula Thomasa Andersona.

Deadline je u januaru objavio da će DiCaprio glumiti u filmu radnog naslova BC Project, uz Seana Penna i Reginu Hall.

DiCaprio je Ubistva pod cvjetnim mjesecom opisao kao 'snažan film koji se bori protiv brisanja domorodačkih naroda, kulture i zajednica'. Ipak, film sinoć nije osvojio niti jednu nagradu, što znači da se DiCaprio ne bi pojavio na pozornici čak ni da je bio prisutan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije