Pogledajte najbolja izdanja na crvenom tepihu na dodjeli Oscara 2024: Jedan glumac sve iznenadio

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte najbolja izdanja na crvenom tepihu na dodjeli Oscara 2024: Jedan glumac sve iznenadio
Foto: EPA / Zendaya

Crveni tepih u holivudskom Dolby Theatreu zasjao je u nedjelju, a zvijezde su stigle na dodjelu Oscara u upečatljivim kombinacijama.

Haljina Armani Privé Lupite Nyong’o, unikatna haljina Caroline Herrera Gabrielle Union i Balenciaga haljina po mjeri Michelle Yeoh bili su među najistaknutijim izgledima koji su se pojavili tokom elegantne, iako pomalo neavanturističke, večeri mode na crvenom tepihu. (Zaista, priličan broj prisutnih se odlučio za jednobojne crne, bijele ili crno-bijele kombinacije.)

Glumica iz filma "Barbie" America Ferrera dodala je metalik trendu šarenilo u rozom dizajnu verige Atelier Versace, dok je Margot Robbie napravila rijetku pauzu od Barbie-roze u jednako blistavoj crnoj Versace haljini. Cynthia Erivo i Ariana Grande također su se odlučile za oblačenje u bojama, sa smaragdno-zelenom kožnom haljinom Louis Vuittona i jastučastom ružičastom haljinom Giambattista Valli po mjeri koja je pokazala njihove uloge u nadolazećoj filmskoj adaptaciji filma "Wicked".

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Nevjerojatne snimke stižu iz SAD-a, tornado poharao ovaj grad: 'Situacija opasna po život, bježite'

Ova sezona dodjela je ponudila obilje cvijeća, izreza i prozirnih haljina, ali organizatori ceremonije "Oscar" najavili su potpuno novu temu: šik sirene.

Nedjeljni crveni tepih bio je preplavljen haljinama sa kapicama i školjkama, od haljine Christian Dior Haute Couture Anye Taylor-Joy, inspirisane Botičelijevim "Rođenjem Venere", do prilagođenog Balenciaga izgleda Carey Mulligan, koji je po mjeri nominovane za najbolju glumicu, sa elegantnom suknjom sirene. Emma Stone oduševila je u haljini Louis Vuitton inspiriranoj školjkama s proširenim peplum strukom, a Hailee Steinfeld je izgledala eterično u pjenasto zelenom Elie Saab Couture dizajnu.

Šok na dodjeli: John Cena se pojavio na pozornici Oscara potpuno gol

Šok na dodjeli: John Cena se pojavio na pozornici Oscara potpuno gol

Muška odeća na ceremoniji bila je relativno skromna, na obično najformalnijem holivudskom crvenom tepihu (iako to nije sprjiečilo Simu Liua i zvezdu serije "Young Royals" Omara Rudberga da se pojave bez majice). Čak i glumci poznati po šarenim odijelima poput Colmana Dominga i Ryana Goslinga, koji su stigli u Louis Vuitton i Gucci, držali su se uglavnom crne palete, iako su mnogi dodali broševe, narukvice i igle. Gosling je, međutim, napravio promjenu u žarko-ružičasti komplet tokom ceremonije  za svoju izvedbu "I'm Just Ken" nominovanu za najbolju originalnu pjesmu.

Ramy Youssef, Mark Ruffalo, Mahershala Ali i Finneas su u međuvremenu svojim reverima pozvali na prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa. Pridružilo im se nekoliko drugih učesnika – uključujući Billie Eilish, Avu DuVernay i Quannah Chasinghorse – koji su nosili crvene broševe u sklopu kampanje Artists4Ceasefire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije