Slavni glumac na crvenom tepihu Oscara vikao u znak podrške protestima za Palestinu

0
Radiosarajevo.ba
Slavni glumac na crvenom tepihu Oscara vikao u znak podrške protestima za Palestinu
Foto: EPA - EFE / Mark Ruffalo

Glumac Mark Ruffalo je prije početka sinoćnje dodjele Oscara uzvicima pružio podršku demonstrantima koji su pored Dolby Theatrea tražili prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Glumac filma Jadna stvorenja (Poor Things) na ceremoniju je stigao u društvu supruge s malim zakašnjenjem, ali je ipak podigao šaku u znak podrške demonstrantima.

"Palestinski protest večeras je 'ugasio' dodjelu Oscara! Humanost pobjeđuje!" poručio je Ruffalo prije nego što je zastao da se obrati okupljenim m[twitter]https://twitter.com/V_Palestine20/status/1767196028065706180[/twitter]edijima.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Gomila je zaglušila Markove komentare o ratu, a činilo se kao da je izgovorio: "Potreban nam je mir."

Ruffalo je također bio jedan od glumaca koji su nosili crvene broševe na odjeći kako bi pokazali svoju podršku Gazi. Nosili su ih nominirani za najbolju originalnu pjesmu Billie Eilish i Finneas O'Connell, glumci Milo Machado Grenier i Swann Arlaud, kao i redateljica Ava DuVernay.

Glumac je s brojnim kolegama članovima grupe Artists4Ceasefire potpisao i otvoreno pismo predsjedniku Joeu Bidenu pozivajući na prekid vatre. Pismo ima skoro 400 potpisnika, uključujući Bradleyja Coopera i Americu Ferreru, glumce ove godine nominirane za Oscara, te Cate Blanchett, Drakea i Jennifer Lopez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije