Recept za jelo koje je idealno kada ogladnite po noći: Isprobajte recept za "ponoćnu pastu"

1
Radiosarajevo.ba
Recept za jelo koje je idealno kada ogladnite po noći: Isprobajte recept za "ponoćnu pastu"
Foto: Pexels / Tjestenina u umaku

Nema gore situacije od one kada ogladnite usred noći, a frižider je skoro prazan. No, talijanski kuhar Francesco Mattana podijelio je idealno rješenje za takve trenutke brzu, ukusnu i zasitnu "Ponoćnu pastu".

Ovaj jednostavni recept zahtijeva samo pet sastojaka i nekoliko minuta pripreme, a rezultat je pun tanjir bogatog okusa.

"Kasno je, došli ste kući i gladni ste. Ovo je savršeno jelo za takve situacije", kaže Francesco, čiji je recept brzo postao viralan na društvenim mrežama s više od 650.000 pregleda. Iako se klasična verzija priprema samo s bijelim lukom i čilijem, on dodaje sušene paradajze za dodatnu aromu. Na kraju, za one koji nisu vegani, preporučuje i malo naribanog sira.

Susret na kojeg se čekalo 15 godina: Bosna dočekuje Crvenu zvezdu u Zetri

Susret na kojeg se čekalo 15 godina: Bosna dočekuje Crvenu zvezdu u Zetri

Za pripremu "Ponoćne paste" potrebni su: 200g špageta, dvije sušene crvene čili papričice, dva veća čena bijelog luka, dva sušena paradajza, 40g sira i kvalitetno maslinovo ulje. Sve se priprema dok se kuha tjestenina, bijeli luk i čili se lagano prže u maslinovom ulju, zatim se dodaju sitno sjeckani sušeni paradajzi, a na kraju se sve miješa s ocijeđenom tjesteninom.

Francesco upozorava da se bijeli luk ne smije prepržiti jer ulje može postati gorko. Cijela priprema traje oko 10 minuta, a rezultat je mirisno i aromatično jelo koje zadovoljava glad bez komplikacija i gomile posuđa.

Korisnici društvenih mreža oduševljeni su receptom i nude vlastite varijacije od dodavanja inćuna do zamjene sira za veganske opcije. Jedno je sigurno "Ponoćna pasta" bi lako mogla postati vaš novi omiljeni kasnonoćni obrok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije