Mnogi začinjavaju pogrešno: Kuhari otkrivaju koja namirnica poboljšava okus paradajzu u salati

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi začinjavaju pogrešno: Kuhari otkrivaju koja namirnica poboljšava okus paradajzu u salati
Foto: Coolinarika / Salata

Paradajz je neizostavan dio naših obroka, naročito ljeti. Obično ga začinjavamo solju i maslinovim uljem, ali mnogi kuhari tvrde da postoji bolji dodatak – sirće.

Kuhar Stephen George kaže da so izvlači vodu iz paradajza i time umanjuje njegovu prirodnu slatkoću. Umjesto toga, preporučuje jabukovo sirće, koje pojačava okus bez gubitka svježine.

Kuhari poput Connona Robsona i Justina Tsanga posebno preporučuju crveno vinsko sirće, napravljeno od fermentisanog crnog vina. Njegova kiselost savršeno ističe slatkoću paradajza, posebno kada se pomiješa s maslinovim uljem.

Trump pisao Predsjedništvu BiH: "Odnosi nisu recipročni, uvodimo carine BiH od 30 posto"

Trump pisao Predsjedništvu BiH: "Odnosi nisu recipročni, uvodimo carine BiH od 30 posto"

Iako je kod nas najčešća salata s lukom i krastavcima, sve češće se koristi kombinacija s mozzarellom, bosiljkom i balzamiko sirćetom. Ipak, jabukovo ili crveno vinsko sirće mogu još bolje naglasiti svježinu paradajza.

Sljedeći put začinite paradajz s malo sirćeta, maslinovog ulja i krupne soli – i uživajte u bogatijem okusu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije