Jednostavno i brzo: Napravite preukusnu tortu za 20 minuta, bez pečenja
Koliko puta ste poželjeli napraviti ukusnu tortu, a da ne provodite sate u kuhinji?
Rješenje postoji – pijesak torta, omiljeni klasik jugoslovenske kuhinje, gotova je za manje od pola sata, a njena priprema je jednostavna i zabavna.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 4 pudinga od vanilije
- 330 g šećera
- 1 margarin
- 200 g keksa
- 200 g kokosa
- 200 g oraha
- šlag za dekoraciju
Priprema:
Prvo skuhajte 4 pudinga od vanilije, ali ne prema uputstvu s vrećice, koristite 1 l mlijeka. Ohladite puding, a zatim u njega dodajte margarin pjenasto umućen sa šećerom.
Bosanka Farah Karabeg na prestižnoj Forbesovoj listi: Ona je među 30 najuspješnijih mladih lidera
Smjesu podijelite na tri dijela:
u jedan dio dodajte kokos,
u drugi orahe,
u treći mljeveni keks.
Pazite da kremu napravite dovoljno čvrstom da se može mazati.
U kalup za tortu prvo stavite kremu s keksima, preko nje kremu s kokosom, a na kraju kremu s orasima. Na kraju umutite šlag i ukrasite tortu po želji. Ostavite da se stisne, a zatim uživajte u nezaboravnom okusu.
Pijesak torta je jedan od onih slatkiša koji nas vraća u djetinjstvo, omiljena kod generacija na našim prostorima i idealna za sve prilike, od rođendana do običnih porodičnih užitaka.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.