Uskoro u bh. kinima najiščekivaniji horor ljeta - Candyman

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro u bh. kinima najiščekivaniji horor ljeta - Candyman
Foto: Supermarket.ba / Novi film Candyman

Ovog ljeta, Oscarom nagrađeni Jordan Peele na velika platna donosi remake strašne urbane legende o Candymanu.

Najiščekivaniji horor ljeta Candyman zatvara krug mita o čovjeku s kukom i u kina širom Bosne i Hercegovine stiže od četvrtka, 26. augusta.

Universal Pictures i Metro Goldwyn Mayer Pictures u suradnji s Bron Creative i producentskom kućom Jordana Peele Monkeypaw predstavljaju horror koji je baziran na kultom horroru iz 1992 – Candyman te kratkoj priči Clive Bakera – The Forbiden.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Novi film Candyman - undefined

Foto: Supermarket.ba: Novi film Candyman

Ovu savremenu reinkarnaciju kultnog klasika režira mlada zvijezda u usponu Nia DaCosta koja je zajedno s Jordanom Peleeom napisala i scenarij.

„Ne izgovaraj njegovo ime. Dokle god doseže sjećanje mještana, mirno naselje Chicaga teroriše priča o duhu ubici koji umjesto ruke ima kuku, a koga vrlo lako mogu prizvati oni koji su dovoljno smjeli da pet puta za redom, gledajući se u ogledalo, ponove njegovo ime.

Sada, deceniju nakon što su kule u naselju srušene, vizuelni umjetnik Anthony McCoy i njegova djevojka, direktorica galerije, Brianna Cartwright, useljavaju se u luksuzni stan, preuređen do neprepoznatljivosti. Anthony će otkriti zastrašujuću, istinitu priču koja stoji iza Candymana.

Novi film Candyman - undefined

Foto: Supermarket.ba: Novi film Candyman

Nestrpljiv da održi svoj umjetnički status u krugovima Chicaga, on počinje da istražuje jezive detalje i ne sluteći otvara vrata u prošlost, raskrinkava vlastiti um i pokreće nezaustavljiv talas nasilja koji ga sudara sa tokom vlastite sudbine“, samo je dio onoga što čeka ljubitelje horor priče koja ledi krv u žilama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije