Upoznajte paralelni svijet Sarajeva: Umjetnik iz BiH osvaja regiju, pogledajte 'Sarajevo Cycle'

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte paralelni svijet Sarajeva: Umjetnik iz BiH osvaja regiju, pogledajte 'Sarajevo Cycle'
Foto: Printscreen / Sarajevo Cycle, kadar iz spota

Bosanskohercegovački umjetnik Adi Selimović objavio je spot za pjesmu Sarajevo Cycle - paralelni svijet Sarajeva, koju je posvetio mladim plesačima iz Sarajeva.

"Ovo je mala ljubavna priča o klincima od šest do 16 godina koji ne puše, ne piju, čiste su duše i iskrena srca. I kakva slučajnost, u ovom videu, baš svih religija, ali istih potreba. Sva su djeca takva. Prilikom prvog susreta s dječacima i djevojčicama, budućim akterima, uvidjevši tu naivnost i iskrenu emociju u njihovim očima, samo sam rekao: 'To je samo igra. Sve je bolje od nečega što je bilo, već viđenog. Iako je gore, samo da nije isto'", ispričao je Adi.

"Pobjegnite od svoje sive svakodnevice, od brata koji vas maltretira, budite kuražni i dajte ono što vaša esencija nosi, ja imam vjeru u vas, a poslije vas u životu očekuju ovi maheri koji znaju kako se utjeruje vjera i religija u vas, ja nisam taj, ali mi vjerujte, jer ja vjerujem vama. Uvjeriti klinca da vjeruje u svoj prirodni talent, vjerovatno je suština rada", dodao je.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Adi je istaknuo da se radom na ovom videu osjećao privilegirano. "Potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku, i hvala im na tome, nadam se da će ovo barem biti lijepa uspomena za sve nas", zaključio je.

Autor muzike je Adi Selimović, a na projektu su surađivali i Marko Jovančić i Luka Stojković. U videu glume Lana, Ida, Zerina, Zara, Nisrin, Zejd, Dina, Safet, Elli, Nora, Ajra i Lea Cok iz Ljubljane kao poseban gost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije