Nervozni poštar posvetio pjesmu našem Dijamantu: Poslušajte kako zvuči 'Džeko, majstore'

2
Radiosarajevo.ba
Nervozni poštar posvetio pjesmu našem Dijamantu: Poslušajte kako zvuči 'Džeko, majstore'
AA / Edin Džeko

Bosanskohercegovački bend Nervozni poštar objavio je ovih dana najnoviju pjesmu, a posvetio ju je najboljem bosanskohercegovačkom nogometašu Edinu Džeki.

Riječ je o obradi poznatog hita Zvali su ga lepi Zajko grupe Nervozni poštar, a pjesma je nazvana Džeko, majstore i govori o našem Dijamantu. Pjesma je objavljena prije dva dana i već je privukla pažnju publike, čini se da je pjesma pun pogodak, jer je uspjela da spoji obožavatelje muzičke grupe sa obožavateljima bh. nogometaša.

Muziku i tekst potpisuje Fadil Šabović, dok su na aranžmanu radili Almir Ajanović i Damir Bečić. Pjesmu je otpjevao Nusret Doličanin.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Edin Džeko ima 37 godina i rekorder je po broju nastupa (133) i golova (65) u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutno nastupa za Fenerbahce, a u karijeri je igrao i za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Nervozni Poštar je sarajevska žanrovski hibridna muzička grupa koju je početkom osamdesetih godina prošlog vijeka osnovao Fadil Šabović, spojila je dva naizgled nespojiva žanra – folk i rock'n'roll, pa su mnogi njihovu muziku nazivali folk'n'rollom.

Publika je pjesmu dočekla srčano, te na platformi YouTube, iako je objavljena prije samo dva dana broji više od sto komentara i nekoliko desetina hiljada pregleda, piše Tuzlanski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije