Sjećate li se bh. repera? Dr. Zo objavio novu pjesmu, poslušajte kako zvuči

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se bh. repera? Dr. Zo objavio novu pjesmu, poslušajte kako zvuči
Foto: Ustupljena fotografija / Dr. Zo objavio novu pjesmu

Poznati bosanskohercegovački reper Dženan Hodžić - Dr. Zo, objavio je spot za svoju novu pjesmu Organik.

Na ovom projektu uspio je spojiti svoje dvije velike ljubavi – muziku i poljoprivredu, jer na svom imanju u Topuzovom polju kod Visokog posljednjih godina uspješno uzgaja različite sorte voća i povrća, kao što su kiwano, batat, hokaido, fizalis, rotkvica…

"Sad sam poljoprivrednik, inžinjer po struci, kad imam nešto za reći, tad mikrofon u ruci" stihovi su njegove pjesme Povratna koju je objavio 2019. godine.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

I sa novom pjesmom pokazao je dio raskošnog talenta i originalnost po kojoj je prepoznatljiv od svojih muzičkih početaka 1998. godine, kada je objavio prvi album. Podsjetimo, veliku popularnost postigao je učešćem u OBN-ovom muzičkom showu, a još ga pamte po njegovoj krilatici: "Moram ić' naprijed hej, naprijed hej, naprijed hej...".

Njegov najnoviji muzički projekat donosi pjesmu koja ne samo što vas uvodi u svijet organske proizvodnje hrane, već i potiče razmišljanje o zdravom razvoju uma i karaktera.

Edo Maajka: 'Prije je bilo puno više optimizma, rijetki su oni koji ne planiraju otići iz BiH'

Edo Maajka: 'Prije je bilo puno više optimizma, rijetki su oni koji ne planiraju otići iz BiH'

"Pjesma Organik je jedinstvena po svojoj sposobnosti da poveže dva ključna aspekta naših života, hranu i razvoj uma. Želimo da ljudi razmišljaju o tome kako ono što unosimo u svoje tijelo može uticati na naš duhovni i emocionalni rast. Izdavač je Hayat Production, uz podršku Asocijacije izvođača  i svirača (AIS) Sarajevo", govori Dženan Hodžić.

Muziku za Organik komponovao je Midhat Uzejrović, a zajedno sa Hodžićem je radio i na aranžmanu. Spot za pjesmu je snimljen pod vođstvom Midhata Uzejrovića i ekipe, uključujući asistenta Branislava Mirkovića i dron operatera Bojana Krajišnika. Montaža, efekti i kolor korekcija bili su također rezultat truda Midhata Uzejrovića. Produkciju numere, kao i videospota potpisuje produkcija Unity Visoko. Pjesma Organik najavljuje njegov novi istoimeni album.

Podsjetimo, Visočanin Dženan Hodžić dobro je poznat u muzičkom svijetu, ali i među poljoprivrednicima. Njegov zanimljiv životni put u film Pljuni u šake je pretočio Tarik Hodžić, tvorac popularnog filma Scream for me Sarajevo, dokumentarca o ratnom Sarajevu inspirisanog koncertom Brucea Dickinsona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije