Tim Burton režirat će remake filmskog klasika iz 1958. godine

0
Radiosarajevo.ba
Tim Burton režirat će remake filmskog klasika iz 1958. godine
Foto: EPA - EFE / Tim Burton

Tim Burton je angažovan da režira remake filmskog klasika iz 1958. godine Napad divovske žene (Attack of the Fifty Foot Women) za Warner Bros., potvrdio je IGN sa studiom.

Deadline je prvi objavio vijest, koja također uključuje činjenicu da je Gillian Flynn, autorka i scenaristkinja iza trilera kao što su Nestala (Gone Girl), Oštri predmeti (Sharp Objects) i Mračna mjesta (Dark Places), angažovana da napiše scenario.

Prema drugom izveštaju iz Varietyja, trenutno nije jasno koliko će se ovo ponovno zamišljanje držati zapleta originala, koji je pratio bogatu nasljednicu (Allison Hayes) nakon susreta sa vanzemaljcem koji je pretvara u džinovku. Međutim, nije bila samo njena iznenada ogromna veličina problem, već je to također zakomplikovalo njen već burni odnos s preljubničkim suprugom.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Iako su recenzije u to vrijeme bile pomiješane, Napad divovske žene je postao nešto poput kultnog klasika, a razgovori o nastavku su pokrenuti u to vrijeme zbog njegovog skromnog budžeta od 88.000 dolara (159,590 KM).

Ovaj dogovor bi označio još jednu saradnju između Burtona i Warner Brosa, gdje režiser trenutno radi na dugo očekivanom nastavku filma Beetlejuice. Taj nastavak je nedavno otkrio svoj zvanični naslov - Beetlejuice Beetlejuice - i i dalje je planirano da izađe 6. septembra 2024. godine.

Flynn je također ranije sarađivala s Warner Brosom, adaptirajući svoj roman Oštri predmeti u limitiranu seriju za HBO, koja joj je donijela nominaciju za Emmy. Ona je također adaptirala svoj hit roman Nestala za filmsku adaptaciju Davida Finchera iz 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije