Snima se novi film iz franšize o 'Predatoru'

0
Radiosarajevo.ba
Snima se novi film iz franšize o 'Predatoru'
Foto: IMDb / Scene iz filma 'Prey'

Nakon ogromnog uspjeha filma Prey, posljednjeg nastavka u franšizi Predator, studio 20th Century u planu ima novi film u serijalu, nazvan Badlands, potvrdio je Deadline.

Badlands će režirati Dan Trachtenberg, reditelj filmova Prey i 10 Cloverfield Lane, koji uz studio trenutno traži glavnog glumca za svoj film. Scenarij za Badlands napisali su Trachtenberg i Patrick Aison.

Studio nije otkrio detalje radnje Badlandsa, a isto tako nije poznato ni gdje će se film prikazivati, budući da je Prey prikazivan ekskluzivno na streaming servisu Hulu, gdje je srušio brojne rekorde.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

No, 20th Century se polako počeo vraćati u kina, uz filmove kao što su Boogeyman i nadolazeći Alien: Romulus, tako da bi i Badlands mogla dočekati ista sudbina.

Kada je Prey premijerno prikazan na ljeto 2022. godine, ne samo da je oborio rekorde gledanosti na Huluu, već je i pokupio neke od najboljih kritika u historiji franšize, što je kulminiralo nominacijom za najbolji film na ovogodišnjim Emmyjima. Uspjeh filma Prey potaknuo je studio da uz Trachtenberga proširi filmski svemir franšize.

Izvori za Deadline kažu da studio radi i na filmu Prey 2, no film je trenutno u ranoj fazi razvoja. Iako Prey 2 još nema glumačku postavu, kruže glasine da bi se franšizi mogla vratiti Amber Midthunder, zvijezda filma Prey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije