Potvrđen dugoočekivani nastavak kultnog horora, izgledan povratak glavne zvijezde

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđen dugoočekivani nastavak kultnog horora, izgledan povratak glavne zvijezde
Foto: IMDb / Cillian Murphy u '28 dana kasnije'

Nakon godina čekanja i tišine, konačno je potvrđen dugoočekivani nastavak filma 28 sedmica kasnije (28 Weeks Later), pri čemu je Sony Pictures stekao prava za distribuciju 28 godina kasnije (28 Years Later) i njegovog nastavka.

THR izvještava da je Sony Pictures obezbijedio prava za 28 godina kasnije, a i nastavak je dobio zeleno svjetlo. Izvor navodi da su se za prava borili Sony i Warner Bros., prije nego što je Sony prvi osigurao prava.

Danny Boyle i Alex Garland, koji su režirali i napisali film 28 dana kasnije iz 2002. godine, vraćaju se za ovaj projekat i njegov nastavak. Boyle će režirati 28 godina kasnije, ali još uvijek nije potvrđeno da li će režirati i nastavak, dok je Garland zadužen za scenario za oba filma.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Cillian Murphy, koji je igrao lika Jima u 28 dana kasnije, vezan je za projekat i služit će kao izvršni producent.

Međutim, prema THR-u, on bi mogao i da glumi u projektu. Murphy, koji je nedavno igrao u filmu Christophera Nolana Oppenheimer, ranije je izrazio interesovanje da ponovi svoju ulogu u slučaju snimanja trećeg filma.

Početkom ovog mjeseca, izvještavalo se da Boyle i Garland nude koncept potencijalnim kupcima. Ovo će biti drugi nastavak u franšizi 28 dana kasnije, nakon 28 sedmica kasnije, objavljenog 2007. godine, gde su Boyle i Garland služili kao izvršni producenti. O filmu se još uvijek ne zna mnogo, jer je kraj 28 sedmica kasnije bio nepredvidiv.

Ova vijest ne dolazi kao iznenađenje. Osim izvještaja početkom ovog mjeseca, u intervjuu za The Independent 2019. godine, Boyle je potvrdio da je treći nastavak franšize 28 Days Later u razvoju. Prije tog intervjua, bilo je razgovora o nastavku, pretpostavljeno nazvanom 28 Months Later, još 2015. godine, iako kako THR primjećuje, "prošlo je dovoljno vremena da bi 28 godina kasnije postala nova ideja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije