James Wan radi na adaptaciji najpoznatijeg kozmičkog horora svih vremena

0
Radiosarajevo.ba
James Wan radi na adaptaciji najpoznatijeg kozmičkog horora svih vremena
Foto: EPA - EFE / James Wan

James Wan, kreator horor franšize Prizivanje (The Conjuring) i reditelj filmova o Aquamanu, radi na adaptaciji kratke priče Zov Cthulhua (The Call of Cthulhu), najpoznatijeg djela H.P. Lovecrafta, pionira žanra kozmičkog horora, piše CBR.

Wan je potvrdio da već pet godina radi na Zovu Cthulhua, a adaptaciju popularne priče nazvao je "projektom iz snova".

Kao tvorac franšiza Prizivanje i Slagalica strave, Wan je iskusan reditelj horora, ali ovo mu je prvi put da radi na adaptaciji kozmičkog horora, žanra koji je teško prenijeti na filmska platna.

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

State Department večeras potvrdio: Gabriel Escobar odlazi

Zov Cthulhua prati protagonista Francisa Thurstona, koji istražuje lokalni kult koji štuje misteriozno božanstvo i prinosi krvne žrtve. Thurstonovo istraživanje dovodi ga do otkrića drevnog čudovišta zvanog Cthulhu, čija pojava izaziva ludilo u ljudima.

Cthulhu se kroz godine pojavio u raznim medijima, od grafičkih romana do videoigara. Jedna od najpopularnijih adaptacija Zova Cthulhua bio je nijemi film iz 2005. godine, koji je režirao Andrew Leman.

Osim Zova Cthulhua, Wan je potvrdio da trenutno radi i na filmovima GMO i Mass Extinction.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije