Kritičari popljuvali nastavak Aquamana: 'Jedan od najgorih DC filmova'

2
Radiosarajevo.ba
Kritičari popljuvali nastavak Aquamana: 'Jedan od najgorih DC filmova'
Foto: IMDb / Scene iz filma

Aquaman i izgubljeno kraljevstvo (Aquaman and the Lost Kingdom) stigao je u kina te označio kraj dosadašnjeg filmskog svijeta DC-ja, koji je trajao od 2013. do 2023. godine.

Aquaman (Jason Momoa) u ovom nastavku udružuje snage sa svojim bratom Ormom (Patrick Wilson) kako bi zaustavio Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II) koji se domogao mitološkog oružja, moćnog Crnog Trozupca.

Film je režirao James Wan, prema scenariju koji je napisao David Leslie Johnson-McGoldrick.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Kritičari su popljuvali film koji je tako postao jedan od najgorih DC filmova iz njihovog neuspješnog filmskog svijeta.

Na Rotten Tomatoesu ocjena mu je 37%, daleko niža od prvog dijela koji je na 66% pozitivnih osvrta.

"Pretjeran, glup, anemičan i ispodprosječan spektakl koji je jednako razočarao kao i prvi dio Rebel Moona. Možda bi bolje funkcionirao kao videoigra nego film", tvrdi kritičar Avi Offer.

"Prvi Aquaman uspio je balansirati ozbiljnost i fantaziju, dok je 'Izgubljeno kraljevstvo' u potpunosti prešlo na osjećaj kao da gledate crtić", jasna je kritičarka Deadline Hollywood Dailyja.

"Kopirajući popularne filmove i druge poznate akcijsko-avanturističke projekte filmskih franšiza, ovaj je nastavak potonuo u dubokim vodama", zaključila je kritičarka Christine Cronan.

"Tonski nered, popraćen vizualnim efektima koji variraju od izrezanih dijelova scena iz videoigara do brzinski odrađenog posla u zadnji čas, daje nam neobično plahu priču i beskrajno komplicira način pripovijedanja", piše Rolling Stone.

"Zabavni dijelovi smješteni su u sendviču ružnih vizualnih efekata i čudnog prvog dijela filma koji djeluje kao da je došao iz potpuno drugačijeg projekta. Odnos između Arthura i Orma nedvojbeno je najbolji dio filma i pomaže u jačanju priče", tvrde iz IGN-a.

"Ako ste već bili zainteresirani za film, vjerovatno ćete uživati u gledanju. Za sve ostale, najbolje je preskočiti ovaj posljednji DCEU film", zaključak je Screen Ranta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije