Ponovo odgođen izlazak jednog od najiščekivanijih filmova godine

0
Radiosarajevo.ba
Ponovo odgođen izlazak jednog od najiščekivanijih filmova godine
Foto: IMDb / Jason Momoa se vraća ulozi Aquamana

Jedan od najiščekivanijih filmova godine, Aquaman i izgubljeno kraljevstvo, odgođen je treći put u zadnje četiri godine.

Film je prema posljednjem planu, trebao doći u kina 20. decembra ove godine.

To se sada neće dogoditi jer su iz Warner Bros. Discoveryja odlučili pomaći datum izlaska kako bi izbjegli poraz na kinoblagajnama od Wonke, koji je na rasporedu 15. decembra. Premijera nastavka Aquamana sada je prebačena na 22. decembar.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Da je Aquaman i izgubljeno kraljevstvo muku mučio s odgodama, nije tajna. Izlazak filma prvobitno je bio planiran za 16. decembar 2022., no zbog pandemije koronavirusa odgođen je za 17. mart 2023. godine. Nakon toga je ponovo odgođen zbog spajanja WarnerMedije i Discoveryja, zbog čega je datum premijere pomaknut za 20. decembar.

Aquaman (Jason Momoa) će u ovom nastavku udružiti snage sa svojim bratom Ormom (Patrick Wilson) kako bi zaustavili Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II) koji se domogao mitološkog oružja, moćnog Crnog Tridenta.

Film je režirao James Wan, prema scenariju koji je napisao David Leslie Johnson-McGoldrick.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije