Bradley Cooper totalno neprepoznatljiv u novom filmu, glumi slavnog dirigenta

0
Radiosarajevo.ba
Bradley Cooper totalno neprepoznatljiv u novom filmu, glumi slavnog dirigenta
Foto: IMDb / Bradley Cooper kao Leonard Bernstein

Bradley Cooper ušao je u rediteljske vode, a njegovo novo ostvarenje zove se Maestro.

U ovom filmu glumac igra i glavnu ulogu, i to lik čuvenog muzičara Leonarda Bernsteina.

Maestro je visoka i neustrašiva ljubavna priča koja bilježi doživotnu vezu između kulturne ikone Leonarda Bernsteina i Felicia Montealegre.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Ljubavno pismo životu i umjetnosti, Maestro, u svojoj srži, predstavlja emocionalno epski prikaz porodice i ljubavi, navodi se u opisu filma, koji će biti premijerno prikazan na Netflixu 20. decembra, dok u kina stiže krajem novembra.

Leonard Bernstein bio je američki kompozitor, dirigent, autor, predavač muzike i pijanista. Bio je među prvim dirigentima rođenim i obrazovanim u SAD koji su dobili svjetsko priznanje.

Njegova slava proističe iz njegovog dugog mandata muzičkog direktora Njujorške filharmonije, iz dirigovanja na koncertima sa većinom svjetskih vodećih orkestara i iz njegove muzike West Side Story, Peter Pan, Candide, Wonderful Town, On the Town, On the Waterfront, Mass, kao i mnogih drugih kompozicija koje uključuju tri simfonije i mnoga kamerna i solistička djela.

Bernstein je prvi dirigent koji je dao seriju televizijskih predavanja o klasičnoj muzici, počevši od 1954. godine i koja su trajala do njegove smrti. Bio je vješt pijanist, često dirigujući pijanističke koncerte sa klavijature. Također je bio kritična figura u savremenom preporodu muzike Gustava Malera, kompozitora za kojeg je imao najstrastvenije interesovanje.

Kao kompozitor, pisao je u mnogim stilovima koji obuhvataju simfonijsku i orkestralnu muziku, balet, filmsku i pozorišnu muziku, horske radove, operu, kamernu muziku i komade za klavir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije