HRT u zadnji čas iz programa maknuo film u kojem se provaljuje u Tuđmanov grob

0
Radiosarajevo.ba
HRT u zadnji čas iz programa maknuo film u kojem se provaljuje u Tuđmanov grob
Foto: IMDb / Koja je ovo država

Iako je već mjesecima bilo planirano, film Koja je ovo država Vinka Brešana u posljednji je trenutak maknut s rasporeda i HRT ga sinoć nije prikazao.

S hrvatske državne televizije su rekli da film nije primjeren za prikazivanje na taj dan, a razlog tome su scene u filmu u kojima se provaljuje u grob Franje Tuđmana.

Brešanova komedija apsurda premijerno je prikazana prije dvije godine, a prije prikazivanja o njoj se govorilo kao o filmu godine, piše Index

Radnja filma se vrti oko suicidalnog generala, ministra u Hrvatskoj vladi koji se dobrovoljno zatvori u zatvorsku ćeliju i roditelja koji ukradu lijesove s ostacima pokojnih predsjednika Hrvatske i Srbije ne bi li prisilili svoje vlade da napokon pronađu grobove njihove djece koja su poginula u ratu.

Tuđmanov grob su u filmu otvorili penzići odjeveni u dresove hrvatske nogometne reprezentacije. Lijes s kostima su potom odnijeli na srpsko groblje nepoznate lokacije i odbijali otkriti gdje je sve dok Vlada Republike Hrvatske ne otkrije gdje su njihova nestala djeca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije