Ryan Gosling ponovo ide u svemir: Glumit će naučnika koji pokušava spasiti čovječanstvo

0
Radiosarajevo.ba
Ryan Gosling ponovo ide u svemir: Glumit će naučnika koji pokušava spasiti čovječanstvo
Foto: IMDb / Ryan Gosling u filmu 'Prvi čovjek'

Ryan Gosling predvodit će ekipu naučno-fantastičnog filma Project Hail Mary reditelja Phila Lorda i Christophera Millera.

Radnja filma prati naučnika Rylanda Gracea koji se budi iz kome na svemirskoj stanici, bez sjećanja ko je ili koja je njegova misija. Ryland se počinje prisjećati svoje prošlosti i shvata da je bio poslan u solarni sistem Tau Ceti, 12 svjetlosnih godina od Zemlje, kako bi pronašao način poništavanja događaja zatamnjenja Sunca koji bi mogao uzrokovati izumiranje čovječanstva.

Ovaj film temelji se na istoimenom romanu pisca Andyja Weira iz 2021. godine. Ovaj američki autor jedan je od scenarista u filmu, a uz njega scenarij će pisati i Drew Goddard.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Dobar dio ekipe koja će raditi na Project Hail Mary radila je i na hitu Marsovac (The Martian) iz 2015. godine s Mattom Damonom u glavnoj ulozi, filmu temeljenom na knjizi istog pisca.

Prema trenutno poznatim informacijama, film bi se trebao prikazati u kinima 2025. godine, prenosi Screen Rant.

Podsjetimo, Gosling je u filmu Prvi čovjek (First Man) iz 2018. godine utjelovio Neila Armstronga, prvog čovjeka na Mjesecu, pa će mu ovo biti novo putovanje u svemir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije