'Planet majmuna' dobija novi nastavak, objavljen prvi trailer

0
Radiosarajevo.ba
'Planet majmuna' dobija novi nastavak, objavljen prvi trailer
Foto: Screenshot / Detalj iz Novog kraljevstva

Filmski studio 20th Century je objavio prvi teaser trailer za dugoočekivani nastavak popularne naučnofantastične franšize Planet majmuna, nazvan Planet majmuna: Novo kraljevstvo (Kingdom of the Planet of the Apes).

Radnja Novog kraljevstva je smještena generacijama nakon događaja iz filma Planet majmuna: Rat, koji je izašao u 2017. godini.

Nakon smrti vođe majmuna Caesara, majmuni su se podijelili u klanove, a jedan od klanova predvodi čimpanza Proximus Caeser, kojem je cilj porobiti sve ostale primate. U filmu ćemo pratiti mladog čimpanzu Nou (Owen Teague) i djevojčicu Mae (Freya Allan), kojima je cilj zaustaviti tiranskog Proximusa Caesara.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Novo kraljevstvo je režirao Wes Ball, reditelj distopijske trilogije Labirint (Maze Runner), dok su scenarij napisali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver i Patrick Aison. Uz Teaguea i Allan, u filmu glume Kevin Durand, Travis Jeffery, Peter Macon i William H. Macy.

Franšiza Planet majmuna je bazirana na istoimenom romanu koji je napisao Pierre Boulle. Prva adaptacija romana je izašla 1968. godine i postala je svjetski hit.

Moderne adaptacije, koje istovremeno služe kao remake i prednastavak filmovima iz 60-ih i 70-ih, započele su 2011. godine filmom Planet majmuna: Postanak, koji je zaradio više od 480 miliona dolara (885.1) diljem svijeta. Nakon njega, 20th Century je izbacio još dva nastavka prvog filma, a trenutno čekamo i treći.

S obzirom na to da je cijela franšiza dosad zaradila više od dvije milijarde dolara, 20th Century u planu ima još projekata inspiriranih Boulleovim djelom.

Planet majmuna: Novo kraljevstvo bi u kina trebao doći 24. marta iduće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije