One Piece: Nova serija na Netflixu srušila rekorde koje su držali Stranger Things i Wednesday

0
Radiosarajevo.ba
One Piece: Nova serija na Netflixu srušila rekorde koje su držali Stranger Things i Wednesday
Foto: Netflix / Glavni glumci u seriji 'One Piece'

Nova Netflixova serija One Piece već je oborila rekord koji su postavile serije Stranger Things i Wednesday. Serija je TV adaptacija istoimene japanske bestseler manga serije Eiichira Ode - koja postoji od 1997. - i već je impresionirala gledatelje diljem svijeta.

Gusarska pustolovna saga prati Monkeya D. Luffyja (Iñaki Godoy) koji okuplja ekipu budućih pirata Slamnatih šešira: mačevaoca Roronoa Zoroa (Mackenyu), lopova Namija (Emily Rudd), strijelca Usoppa (Jacob Romero) i kuhara Sanjija (Taz Skylar).

Luffy dugo sanja o tome da postane 'Kralj Gusara' i na misiji je pronaći misteriozno blago pirata Gold Rogera (Michael Dorman).

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"U središtu [priče] je Luffy, mali svjetionik optimizma kojem jednostavno niko ne može reći ne", objašnjava kokreator serije Steven Maeda. "To je ono što priču čini posebnom, da je kroz sve ovo Luffy taj koji ustraje i koji sve drži na pravom putu. Iako ne znaju kamo tačno idu, znaju što žele - on im je svjetlo vodilja na mnogo načina."

A, prema davatelju podataka FlixPatrolu, One Piece sezona 1 već je oborila rekord koji su postavile Netflixove serije Wednesday i Stranger Things. Naime, One Piece je sada na prvom mjestu gledanosti Netflixove ljestvice u 84 zemlje, dok su Wednesday i Stranger Things bili na prvom mjestu u 83 zemlje.

Na IMDB-u, serija ima visokih 8.9, a, dok su joj kritičari Rotten Tomatoesa dali skromnih 83 posto, publika ju je ocijenila na visokih 96 posto.

"Tako dobro. Sjajna postava i odlična gluma. Jako dobro napravljeno", napisao je jedan gledatelj, dok je drugi dodao: "Gledao sam je i nadmašila je sva moja očekivanja! To je jedna od najboljih web serija/tv emisija koje sam ikada vidio. Svako je mora pogledati jer je ovo prva uspješna TV adaptacija animea."

Ako želite vidjeti je li hype stvaran, One Piece možete pogledati na Netflixu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije