Postoji već dvije godine, a niko ne zna za ovo: Evo šta možete raditi s pretplatom za Netflix

0
Radiosarajevo.ba
Postoji već dvije godine, a niko ne zna za ovo: Evo šta možete raditi s pretplatom za Netflix
Foto: Unsplash / Netflix

Pretpostavljamo da Netflix aplikaciju na svom telefonu baš i ne koristite najviše. Naravno, možda ste je nekoliko puta upotrijebili u hitnim slučajevima dok ste bili u voza koji kasni, ali ova crveno-crna ikona vjerovatno ne dobiva previše pažnje.

Sve bi se to sada moglo promijeniti jer donosimo - i ne baš najnoviju vijest - da Netflix nudi niz igara za Android i iOS temeljene na omiljenim serijama, a kojima možeš pristupiti sa svog telefona ili tableta.

Sad, kad kažemo da ova vijest nije baš udarna... ova je funkcija zapravo bila globalno dostupna gotovo dvije godine. Štaviše, dolazi besplatno uz pretplatu na Netflix. Svako može nagađati zašto je mnogima od nas trebalo svo ovo vrijeme da shvatimo dostupnost igra…

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Međutim, igre je nekako teško pronaći. Nakon što smo slijedili upute na 'Netflix Help Instructions', na kraju smo uspjeli pronaći natpis 'Mobile Games', skrolanjem prema dolje četiri retka na početnom zaslonu, kao što je savjetovano.

Međutim, obično to nekako previdimo, budući da je natpis smješten između standardnih redova 'Continue Watch' i 'Binge-worthy TV Dramas' i ne razlikuje se po izgledu od drugih četvrtastih ikona.

Brzi pregled društvenih medija potvrđuje da u novembru 2021. nismo jedini živjeli u neznanju… jer nismo bili jedini u mraku kad je riječ o ovoj temi.

'Netflix Games' (kako se zove ogranak za igre platforme za streaming) lansiran je s pet mobilnih igara inspiriranih serijama Squid Game i Stranger Things, zajedno s 1984., Teeter Up, Shooting Hoops i Card Games. Od tada je bilo nekoliko novih tema vezane na Netflixove serije, uključujući igru Too Hot To Handle 2.

U svakom slučaju, prijeđimo na pitanje zašto se ova malo poznata Netflixova funkcija ponovno pojavila. Sada postoji potpuno nova ponuda pod nazivom Netflix Stories koja nastoji ponuditi potpuno drugačije iskustvo igranja.

U nedavnom intervjuu je Leanne Loombe, potpredsjednica Odjela za igre u Netflixu, rekla o proširenju Netflixove ponude igara: "Igre su danas jedan od najvećih oblika zabave, tako da su zapravo prirodno proširenje za Netflix, koji ih uključuje kao dio pretplate. Granice između različitih načina na koje uživamo u zabavi su zamagljene.

Ponekad želiš sjediti i gledati film ili biti aktivnija i igrati igru, a mi želimo biti sigurni da imamo nešto za svakoga. Naš cilj je imati igru na usluzi za svakoga. Ne želimo se fokusirati na stvaranje jednog velikog iskustva, nego radije na izbor naslova koje članovi mogu odabrati za igranje."

Sada će Netflix nuditi igre poznate kao 'narativne igre', u kojima se igrači mogu uključiti u interaktivno narativno iskustvo kao aktivni sudionik. Jedna od prvih Netflixovih novih priča je igra Love is Blind. Pokrenut će se 19. septembra, kratko prije lansiranja 5. sezone popularne reality serije Love is Blind 22. septembra 2023. godine.

Daljnja izdanja Netflix Stories u izradi su verzije igara La Casa de Papel i Virgin River. Netflix će također pokrenuti namjensku aplikaciju za uživanje u igrama – što bi moglo pomoći pomalo zbunjujućem korisničkom iskustvu do sada. Neka igre počnu, piše portal Miss7

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije