Na Twitteru se javio Danis Tanović i podijelio zanimljivu informaciju

3
Radiosarajevo.ba
Na Twitteru se javio Danis Tanović i podijelio zanimljivu informaciju
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Danis Tanović

Bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović podijelilo je na Twitteru zanimljivu informaciju koja će zasigurno obradovati ljubitelje sedme umjetnosti.

Ukoliko subotu navečer provodite kući, imamo prijedlog za vas - večeras u 20:15 sati na RTL-u pogledajte "Deset u pola".

Film "Deset u pola" premijerno u novogodišnjoj noći na Moja TV

Film "Deset u pola" premijerno u novogodišnjoj noći na Moja TV

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Podsjećamo, komedija našeg reditelja Danisa Tanovića "Deset u pola", imala je svjetsku premijeru na otvorenju 27. Sarajevo Film Festival.

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju prošle godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

[twitter]https://twitter.com/DanisTanovic/status/1578733930731122689[/twitter]

Osim već poznatih glumačkih imena kao što su Branko Đurić Đuro, Goran Navojec, Mediha Musliović, Izudin Bajrović, Nermin Tulić, priliku da pokažu svoj talent imali su i brojni mladi glumci. Među njima su Kerim Čutura, Helena Vuković te zagrebačka glumica Anja Matković.

Film "Deset u pola" je nastao uz podršku BH Telecoma, a u naredne tri godine kompanija će investirati 18 miliona KM u produkciju audio-vizuelnog sadržaja za BH Content Lab.

Dok čekamo večerašnju projekciju, prisjetimo se filma uz trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije