Na Netflixu se prikazuje novi triler koji obavezno morate pogledati

0
Radiosarajevo.ba
Na Netflixu se prikazuje novi triler koji obavezno morate pogledati
Foto: Instagram / Plakat za film

Na Netflix je stigao novi napeti kriminalistički triler - Reptil, dijelom utemeljen na pravom slučaju ubojstva agentice za nekretnine čiji ubica nikada nije uhvaćen.

Već je postao jedan od najgledanijih na Netflixu, a okupio je i impresivnu glumačku postavu.

O čemu je riječ?

Justin Timberlake glumi Willa Gradyja, agenta za nekretnine koji svoju djevojku Summer (također agentica za nekretnine) pronađe brutalno ubijenu u jednom od domova koje je pokazivala.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Tu nam dolazi junak cijelog filma, detektiv Tom Nichols (Benicio Del Toro) koji preuzme slučaj. Nepokolebljiv je u svojoj istrazi u slučaju u kojem ništa nije onakvim kakvim se čini, a teret slučaja uđe i u njegov vlastiti život.

Ko je ubio Summer?

Je li Will kriv za smrt svoje djevojke? Možda je počinitelj ipak njezin suprug od kojeg se razdvojila, ali su se nastavili viđati, ili je ubica ipak Eli Phillips, čovjek koji ima motiv protiv agencije za nekretnine za koju je Summer radila i čiji je vlasnik Willova majka.

To su trojica sumnjivaca koje Tom istražuje, ali kada se otkrije kako je Summer danima prije smrti pokušala kontaktirati FBI te kako je u sve nekako upletena i droga, linije postanu sve zamućenije. U sve je možda upletena i sama Tomova policijska ekipa.

Solidan krimić, ali mogao je biti i više

Reptil je solidan kriminalistički triler, ali ne uspijeva postići određenu razinu koju očekujete od jednog takvog filma. Film kao da ne zna doći do dubine koju je potencijalno mogao imati, piše Journal.hr.

Scenarist i redatelj Grant Singer dosad je radio na videospotovima te mu je ovo debitantski film, a to se i osjeti.

U filmu definitivno ima napetosti, pogotovo pri kraju kada Tom sabere dva i dva, a dobijemo i malo akcije. Međutim, u nekim trenucima, Reptil kao da ne iskorištava svoj puni potencijal. Možda se potencijal mogao iskoristiti da je film bio malo duži kako bismo se mogli usredotočiti na najuzbudljivije elemente priče.

Impresivna glumačka postava

Ono što spašava film su odlične glumačke izvedbe, što nije ni čudno kad pogledamo ko je sve bio uključen. Oskarovac Benicio Del Toro je predan u ulozi Toma, harizmatičan kao i uvijek, pažljivo prikazujući razočaranje koje prati njegovog lika.

EPA: Benicio Del Toro

Iako je Justin Timberlake malo lošija verzija Ben Afflecka iz filma Gone Girl, uvjerljivosti u njegovoj izvedbi ne nedostaje.

Tomovu suprugu glumi Alicia Silverstone (Clueless), a pojavljuju se još i Michael Pitt (The Dreamers), Eric Bogosian (Succesion), Domenick Lombardozzi (The Wire), Frances Fisher (Titanic) te Mike Pienewski Karl Glusman.

Sve u svemu Reptil je dobar i solidan napeti triler koji svakako preporučujemo, ali ne očekujte nikakvo oduševljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije