Netflix opet planira povećati cijene pretplate

0
Radiosarajevo.ba
Netflix opet planira povećati cijene pretplate
Arhiv / Netflix

Najveći video streaming servis na svijetu bio je među prvima s idejama poput zabrane dijeljenja šifri i uvođenja reklama u jeftine pakete, a svoje "vodeće mjesto" namjeravaju zadržati i kad je riječ o cijenama.

Netflix je prodrmao tržište streaminga svojim odlukama o uvođenju jeftinijeg paketa pretplate s reklamama, pa potom i zabranom dijeljenja šifri izvan jednog kućanstva, a među vodećima je i kad je riječ o poskupljenjima piše Bug.hr. Ostatak tržišta obično prati šta radi Netflix, pa njegove poteze kopiraju HBO Max, Disney i ostali – dok korisnicima nisu baš sve ove promjene pretjerano drage.

Prema informacijama koje je objavio Wall Street Journal, Netflix sada ponovno gleda kako bi zaradio više novca, pa već razmatraju i sljedeće poskupljenje svoje pretplate, i to onog najjeftinijeg paketa, uz koji se gledateljima prikazuju i reklame. Izvori su potvrdili da se već interno govori o poskupljenju te pretplate za nekoliko svjetskih tržišta, ali prvenstveno za ona najbliža im i najvažnija – SAD i Kanadu.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Posljednji put, Netflix je cijene dizao u januaru prošle godine, a od tada su njegov potez popratili i mnogi drugi. Netflix je zatim ozbiljnije počeo ograničavati dijeljenje šifri (u Bosni i Hercegovini su pritom čak i snizili cijene pretplate), a sada se vraćaju planovima o poskupljenju. U Bosni i Hercegovini paket s reklamama trenutačno nije dostupan, a osnovna pretplata na Netflix (1 uređaj i HD rezolucija) košta 4,99 eura (9,78 KM) mjesečno.

Tajni Netflix kodovi: Uz ove trikove možete pronaći jako puno skrivenih filmova i serija

Tajni Netflix kodovi: Uz ove trikove možete pronaći jako puno skrivenih filmova i serija

U SAD-u paket s reklamama (za 2 uređaja i s HD rezolucijom) košta 6,99 dolara (13,06 KM) na mjesec, dok osnovni paket bez reklama stoji sada već prilično visokih 15,49 dolara (28,93 KM). Spomenuta cijena vrijedi za jedno kućanstvo, a vanjski se gledatelji mogu dodati po cijeni doplate od 7,99 dolara (14,92 KM) mjesečno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije