Martin Scorsese otkrio zašto nikad ne gleda svoje filmove u javnosti

0
Radiosarajevo.ba
Martin Scorsese otkrio zašto nikad ne gleda svoje filmove u javnosti
Foto: EPA - EFE / Martin Scorsese

Slavni reditelj Martin Scorsese otkrio je zašto ne odlazi na javne projekcije svojih filmova.

U intervjuu za Variety detaljno je opisao svoje probleme s gledanjem filmova u kinu, uključujući ljude koji "puno razgovaraju i kreću se".

"Nizak sam i uvijek je neko viši ispred mene. Isto je s Broadwayem - ne mogu ići u pozorište. Neko je ispred mene, a ja ne vidim pozornicu niti čujem nastup", rekao je Scorsese i dodao da, kako stari, sve više uživa gledajući filmove u Imaxu.

IDDEEA pozvala općine, banke, službe...: "Više ne trebate građanima tražiti štampane CIPS potvrde!"

IDDEEA pozvala općine, banke, službe...: "Više ne trebate građanima tražiti štampane CIPS potvrde!"

"Uđete, možete sjesti nazad i na neki način gledate gore. Uz redovne projekcije, primijetio sam da publika postaje malo razuzdanija nego što je bila. Ali možda je to kao u 50-ima kada smo vikali u ekran", rekao je dodavši da mu je "jako važno podržati filmove dok su na velikom platnu".

"Samo čekam neko vrijeme", rekao je reditelj.

Scorseseov film Ubistva pod cvjetnim mjesecom (Killers Of The Flower Moon) ove godine je pokupio 10 nominacija za Oscara, a film se ovog vikenda vraća u američka kina prije svečane dodjele Oscara u martu.

Na pitanje o kritičarima koji kažu da je film od gotovo tri i po sata predug, Scorsese je za Variety rekao da se "čini da se mnogima sviđa".

"Neki ljudi kažu: 'Želim to ponovo vidjeti.' Nije svaki film za svakoga. Nije svaki roman za svakog čitatelja, nije svaka slika, itd. Ovaj je bio dobar u ovoj dužini, a to sam osjetio i dok sam ga gledao", rekao je Scorsese.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije