Legendarni Srećko Šojić u izuzetno teškom stanju

7
Radiosarajevo.ba
Legendarni Srećko Šojić u izuzetno teškom stanju
FOTO: Screenshot / Legendarni Milan Gutović u ulozi Srećka Šojića

Srbijanski glumac Milan Lane Gutović (75) je u petak hitno primljen u bolnicu zbog problema sa disanjem, a doktori su ga tada stavili na kisik.

U ponedjeljak poslijepodne naglo mu se pogoršalo zdravstveno stanje, pa je premješten na odjel intenzivne njege, pišu srpske Novosti.

Napravljen mu je PCR test koji je bio negativan.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

"Nije dobro. Prebačen je na odjel intenzivne njege i njegovo stanje je jako teško. Čuo sam se s njim u petak kada je tek primljen na Vojno-medicinsku akademiju i dobro je zvučao. Malo je teže disao, ali smo mogli razgovarati", rekao je izvor za Novosti, ali dodaje da je prije dva dana sve krenulo po zlu.

"Preko noći mu se drastično pogoršalo stanje. Stavili su ga na kisik jer je imao problema sa disanjem", rekao je isti izvor.

Navodi kako je Gutović prije dva mjeseca preležao COVID-19, ali se nije potpuno oporavio.

"Imao je lakši oblik korone, ali nije ozdravio do kraja. Kašalj mu se nikako nije smirivao, pa je morao otkazati sve predstave. Vukao je prehladu već dva mjeseca, nije htio kod liječnika. Posljednjih godina živi kao samotnjak, pa nije ljudima puno govorio o zdravstvenim problemima", ispričao je.

Cijenjeni glumac odgovarao je na telefonske pozive kada su ga tek primili na VMA i tada je poručio da je optimist.

"Nemojte me zvati, u bolnici sam, testirali su me na koronavirus. Vidite da pričam s vama, znači da sam dobro", rekao je Lane prije nekoliko dana.

Milan Lane Gutović potpisao je prije dva mjeseca ugovor za snimanje nove serije, koja bi se trebala početi snimati u septembru. Domaća publika ga najbolje pamti po ulozi direktora Srećka Šojića u popularnom filmskom serijalu 'Tesna koža'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije