Kantautor Masa Mor objavio album od 100 pjesama

0
Radiosarajevo.ba
Kantautor Masa Mor objavio album od 100 pjesama
FOTO: Društvene mreže / Masa Mor

Opsežan album namijenjen je samo za najveće fanove, poručuje autor.

Lider nekadašnje sarajevskog sastava Major (koji je nedavno za vrijeme SFF-a održao i koncert u originalnoj postavi), Masa Mor, ovih dana je fanovima predstavio svoje novo izdanje koje sadrži - ni manje ni više, nego 100 pjesama.

Poznat po svojoj "plodnosti" i pjesmama koje gotovo svakodnevno sklada, Masa Mor o novom izdanju kaže:

"Poslije dugotrajne analize tržišta, odabira pjesama i "vaganja" oko količine istih, odlučio sam se za komercijalno najgoru prezentaciju svoga albuma "Poseban ReMix FoBiJa". Dakle, album ima definitivno 100 pjesama, manje bi bilo "sakaćenje" djela. Prosječan tajming slušanja pjesme, u današnje vrijeme, je 1:20 minuta, a albumi koji imaju i samo 10 pjesama vrlo teško bivaju odslušani do kraja.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Međutim, zlu se ne treba prilagođavati, no ga ignorisati, ili boriti se protiv njega. Ovo drugo činim u svim svojim pjesmama. Ovaj album se ne može poslušati u jednom dahu (čak ni ako ste iskusni ronilac), već se mora dosta CO2 osloboditi (Greota Thunberg). Ovo je namijenjeno samo žestokim fanovima, i onima koji će to postati ako odslušaju pažljivo pet sati ovoga albuma" - poručuje Masa.

Album "Poseban ReMix FoBiJa" trenutno se može kupiti za 12 € na platformi "Bandcamp" Mase Mora.

Masa Mor (Aleksandar Samardžija) je pjesnik i muzičar. Rođen je 15.4.1968. godine u Sarajevu. Bio je osnivač i kompletan autor sarajevske grupe "Major", koja je 1989. godine snimila album "Son late zigi daj".
Do 2023. godine objavio je 25 samostalnih CD izdanja, i dvije knjige: "Stranac u svome plemenu" - proza i pjesme, (2013) i "STIH I JA" - knjiga pjesama, (2019).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije