Masa Mor predstavio pjesmu Afiniteti

1
Radisarajevo.ba
Masa Mor predstavio pjesmu Afiniteti
Radisarajevo.ba / Masa Mor

Pjesma je, po riječima Mase Mora, njegovo ironično viđenje "boleština ovoga vremena, i apel  zdravom razumu da se postavi protiv dekadencije koja je preplavila ljudsku civilizaciju".

Masa Mor (Aleksandar Samardžija) gitarista i autor svih pjesama grupe "Major", poznate po albumu "Son late zigi daj" izdatog dvije godine prije rata u BiH, i po duplom albumu "A pa pa" koji, nažalost,
nisu uspjeli objaviti, nastavio je sa radom koji je rezultirao sa preko 20 samostalnih albuma.

Provokativna pjesma "Afiniteti" jedna je od novijih pjesama iz njegove produkcije, a spot je snimljen u praškom filmskom studiju, u produkciji i režiji Nenada Crnića, uz učešće češkog snimatelja i montažera Karela Seidla.

Inače, grupa "MAJOR" će 17. avgusta ove godine, u sarajevskom klubu "SLOGA" održati koncert u originalnom sastavu, sa pjevačem Darkom Jelisićem. Masa Mor će nastupiti i kao predgrupa svome bendu.




[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/crkva-u-bih-bori-se-s-iseljavanjem-katolicka-zajednica-upola-manja/543274?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije