Sunday Stories objavili šesti singl sa novog albuma

0
Radiosarajevo.ba
Sunday Stories objavili šesti singl sa novog albuma
sunday stories / Sunday Stories

Sarajevska muzička grupa Sunday Stories je objavila šesti single po redu sa novog studijskog albuma pod nazivom “Fali snova”.

Pjesma je snimana u muzičkom studiju Đanija Pervana, a za video produkciju spota su bili nadležni Tarik Bičo, Jusuf Jahić i Muhamed Pašalić.

Fali snova je nova pjesma koju su Sunday Stories premijerno izveli pred više od hiljadu ljudi u okviru ovogodišnjeg festivala Bašćaršijske noći, kada su bili predgrupa Darku Rundeku.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

“Htjeli smo da vidimo kako Fali snova utiče na ljude, prije nego je objavimo. Izuzetno je značajno prenijeti istinu, čak i kada nije u pitanju konstantan stav, nego određeno emotivno stanje, nastalo u momentu vremena. Svi smo doživjeli gubitke u životu. Muzika je ta koja nam pomaže da prebrodimo te momente, da smo manje usamljeni.”, kaže vokalistica benda, Nina Babić.

Spot za pjesmu Fali snova je sniman u zoru, u Titovoj ulici, u centru Sarajeva.

“Vrijeme i datum snimanja spota su bili određeni dvadesetak dana prije i svi smo se psihički pripremali, razmišljali da li da spavamo malo ili nikako, međutim zbog dodatne komplikacije samo snimanje je bilo upitno. Jako smo  zahvalni Tariku Biči i njegovom timu što su nam izašli u susret, te došli na snimanje u planirano vrijeme, tačnije u 4 sata ujutru kod Vječne vatre, gdje smo se upravo tada prvi put vidjeli i upoznali. Sreća pa smo imali detaljno razrađen scenarij, što je olakšalo sam process snimanja spota.”, ispričao je Saša Ćirić.

Pjesma Fali snova je dostupna na svim streaming platformama, a video je dostupan na zvaničnom YouTube kanalu Sunday Stories.

Pored originalne postave koju čine: Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić i Mirza Sijerčić, sa pjesmom Fali snova Sunday Stories su poželjeli dobrodošlicu novim članovima, bubnjaru Zlatanu Porobiću i flautisti Narcisu Zečiću.

“Nina i ja se poznajemo i družimo posljednjih 16 godina, i sarađivao sam sa Sunday Stories od samog početka, po potrebi, naravno. Kada sam dobio poziv da budem dio stalne ekipe, srce ko kuća, jer nema ništa ljepše od toga da se u nekom kolektivu osjećate kao kod kuće. Sunday Stories je jedna ozbiljna priča”, zaključio je za kraj Narcis Zečić, jedan od novih članova benda.

Sunday Stories nastavljaju dalje  sa koncertnim aktivnostima, a pridružit će se i kolegama koji su organizovali humanitarni koncert za poznatog gitaristu Jasminka Zubanovića, 25. septembra u galeriji Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

"Drago nam je što možemo doprinijeti i bar malo pomoći na ovaj način našem dragom prijatelju i vrhunskom sarajevskom muzičaru”, kaže Mustafa Mute Kurtalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije