Kakav povratak omiljenog glumca: Publika mu aplaudirala 6 minuta, on jecao na pozornici

5
Radiosarajevo.ba
Kakav povratak omiljenog glumca: Publika mu aplaudirala 6 minuta, on jecao na pozornici
Foto: Prtscr / Youtube / Šest minuta trajale ovacije

Ako je svjetska premijera filma The Whale u nedjelju navečer na Venecijanskom filmskom festivalu ikakav pokazatelj, povratak Brendana Frasera u Hollywood bit će dočekan s mnogo veselja - i još više suza.

Kad su se pojavile špice za dramu Darrena Aronofskyja, u kojoj Fraser glumi 600 funti teškog homoseksualca prikovanog za invalidska kolica, glumca su preplavile emocije.

Fraser je naglas jecao tokom šestominutnih ovacija, što će ga vjerojatno staviti na čelo utrke za ovogodišnjeg Oscara za najboljeg glumca. S njim je plakala i publika...

Rusija uputila poruku Poljskoj: 'Želite nuklearno oružje na svom teritoriju? Dobro, gađat ćemo ga'

Rusija uputila poruku Poljskoj: 'Želite nuklearno oružje na svom teritoriju? Dobro, gađat ćemo ga'

Fraser je nekoliko puta grlio Aronofskog tokom ovacija. U jednom je trenutku pokušao napustiti kazalište, no pljesak je bio toliko glasan da je ostao dulje i naklonio se.

Fraser u The Whaleu glumi čovjeka koji živi s teškom pretilošću i bori se da se ponovno poveže sa svojom 17-godišnjom kćeri, a glumi je Sadie Sink, koja je briljirala u posljednjoj sezoni serije Stranger Things.

Sporedne glumce također čine Hong Chau, Samantha Morton i Ty Simpkins. Film se temelji na istoimenoj drami Samuela D. Huntera, koji je adaptirao scenski scenarij u Aronofskyjev dugometražni film.

Kako bi glumio glavnog lika u filmu, Fraser je nosio protetičko odijelo koje je dodavalo do 136 kilograma. Glumac je svaki dan provodio čak šest sati u šminkerskoj stolici kako bi se potpuno transformirao u lik.

U intervjuu uoči venecijanske premijere filma, Fraser je rekao da je njegovo protetsko odijelo bilo "glomazno, ne baš udobno", dodajući: "Dio torza bio je gotovo poput luđačke jakne s rukavima koji su se navlačili, ručno četkani, kako bi izgledali identično kao i ljudska koža, sve do ručno izbušene kose.”

"Razvio sam mišiće za koje nisam znao da ih imam", rekao je Fraser novinarima o nošenju protetskog odijela. "U meni se rodila posebna emocija za one čija su tijela slična. Morate biti nevjerojatno jaka osoba, mentalno i fizički, da biste nastanili i nosili to fizičko biće."

U svojoj recenziji filma The Whale iz Venecije, filmski kritičar Varietyja Owen Gleiberman nazvao je Frasera "lukavijim, suptilnijim, strašnijim nego što je ikad bio", dodajući da daje "intenzivno proživljenu i dirljivu izvedbu".

Fraser je postao glavna akcijska zvijezda u filmovima George iz džungle iz 1997. i filmskom franšizom Mumija, ali se odrekao statusa glavnog muškarca u 2010-ima, jer je preuzeo manje uloge.

Iako je Fraser imao sporednu ulogu u filmu Stevena Soderbergha No Sudden Move prošle godine, The Whale označava veliki povratak za glumca u njegovoj prvoj glavnoj ulozi u filmu nakon (izravnog na DVD) akcijskog filma Bijeg iz 2013. godine.

Na Fraserovoj nadolazećoj listi je Appleov vestern Martina Scorsesea Killers of the Flower Moon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije