Henry Cavill predvodi tajnu misiju u novom filmu Guya Ritchieja

0
Radiosarajevo.ba
Henry Cavill predvodi tajnu misiju u novom filmu Guya Ritchieja
Foto: IMDb / Scene iz filma 'The Ministry Of Ungentlemanly Warfare'

Lionsgate je objavio prvi trailer za novi film Guya Ritchieja, špijunski triler The Ministry Of Ungentlemanly Warfare, koji je izazvao oduševljene publike.

Osim znatiželje jer je riječ o novom Ritchiejevom filmu koji se temelji na istinitim događajima, pažnju svakako privlači odlična glumačka postava koju predvodi Henry Cavill, zatim Eiza González, Alan Ritchson, Alex Pettyfer, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusanmokun, Henrique Zaga, Til Schweiger, Henry Golding i Cary Elwes.

Projekat je to koji čekamo još od 2015. čija je radnja inspirirana nedavno deklasificiranim dosjeima britanskog ratnog ministarstva te knjigom ratnog dopisnika i vojnog historičara Damiena Lewisa iz 2014. godine.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Film donosi priču o tome kako su se prve specijalne jedinice formirale tokom Drugog svjetskog rata na zahtjev premijera Ujedinjenog Kraljevstva Winstona Churchilla i male grupe vojnih službenika među kojima je bio pisac Ian Fleming, autor romana o Jamesu Bondu.

Tajna vojna jedinica, koja se većinom sastojala od skitnica i lopova, zaputila se na izazovnu misiju protiv nacista koristeći se u potpunosti nekonvencionalnim i do temelja nedžentlmenskim borbenim tehnikama. Naposljetku je njihov odvažan pristup promijenio tok rata i postavio temelje za britanski SAS i moderne Black Ops jedinice i operacije.

Osim što režira, Guy Ritchie je radio i na scenariju s Paulom Tamasyjem, Ericom Johnsonom i Arashom Amelom.

The Ministry Of Ungentlemanly Warfare u kinima očekujemo 19. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije