Esma: Zašto šutite snove?

0
Radiosarajevo.ba
Esma: Zašto šutite snove?
Foto: Promo / Esma Numanović, Snovi

Pjesma Snovi, drugi je singl sa nadolazećeg albuma pjevačice Esme Numanović.

Specijalno za Esmu, pjesmu je napisao poznati sarajevski muzičar i muzički producent Esminog albuma prvijenca koji izlazi u proljeće 2024. godine, Damir Imamović.

Zaraznim refrenom i redovima ispunjenim potragom za smislom nadanja, Esmini Snovi pokreću lavinu introspekcije dok čekamo Novu godinu koja se, izgleda, nikome ne slavi.

Zašto šutimo svoje snove? Da li su naše nade i čežnje zaista uzalud ili još uvijek možemo stvoriti priliku da nam svane novi dan? - pita nas Esma.

Pjesma Snovi okuplja sjajnu ekipu mlađih muzičara i muzičarki: Mirza Redžepagić (gitara), Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Jasmina Šuta i Dženita Čolak (prateće vokalistice).

Kao i veći dio nadolazećeg albuma, Snovi su snimljeni u 5D studiju Alana Omerovića, a mix i mastering uradio je Eric Bajramović. Video spot Snovi djelo je Tarika Biče, uz svesrdnu pomoć Gordane Gashe Miladinović, Ensara Dervišbegovića, Maje Talović, Muhameda Pašalića, Armisa Bećirevića (K-Light) i Jusufa Jahića. Spot je sniman u galeriji Manifesto, u ambijentu izložbe Behut u cvatu Ajle Salkić i Benjamina Čengića.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije