Božo Vrećo objavio novu pjesmu: Spot sniman u najvišem naselju u BiH

3
Radiosarajevo.ba
Božo Vrećo objavio novu pjesmu: Spot sniman u najvišem naselju u BiH
Foto: Screenshot / Božo Vrećo u novom spotu za pjesmu 'Čemerika'

Bosanskohercegovački pjevač Božo Vrećo objavio je novu pjesmu koja se zove Čemerika

U opisu ispod videospota, koji je objavljen na YouTubeu, Božo Vrećo je opisao kako je sama pjesma nastala. 

"Pjesmu Čemerika napisao sam ponukan najdubljim čemerom koje samo slomljeno srce zna prepoznati i osjetiti, u toj čudesnoj otrovnoj travi Veratrum personificiranje sa srcem koje doživljava neprebol i živi tugu, bila je vodilja.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Kako u mojim redateljskim vizualnim opusima uvjek dominira bajkovitost, dramatika i jedna vrlo istančana emotivna stigma, u scenama postoji i ta metamorfnost čovjeka vuka i triptih duša koje se vraćaju na mjesto gdje su bile voljene, bile ostavljene i gdje su žrtvovale svoj život zarad ljubavi koja ih čeka na onom svijetu.

U pokretima se očituje Gurdjieffska prizma minimalizma, u prikazima scena pokreta Duncanovski pristup i jedna magnovenjska mistična forma tipična filmovima Tarkovskog i Passolinija koji su ujedno moji omiljeni i kao takvi inspiriraju me", objašnjava Vrećo.

Po ladu, po zaladu: Božo Vrećo objavio novi spot za pjesmu koja je snimljena u Crnoj Gori

Po ladu, po zaladu: Božo Vrećo objavio novi spot za pjesmu koja je snimljena u Crnoj Gori

Odabrana je i fascinantna lokacija za snimanje spota, selo Lukomir, naselje koje se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini u BiH. 

"Režiju potpisujemo skupa, Božo Vrećo & Mo Assyouti jer je dijelom učestvovao u odabiru ekipe snimanja i produkcije i pomoćnom radu na par scena. Sve scene filma smo uspjeli snimiti u toku tih par sati u dva različita dana na Lukomiru, nebeskom transcedentnom i mom omiljenom selu u BiH, na nadmorskoj visini od 1.495 m sa prikazom nevjerojatnih planinskih vrhova Visočice i Bjelašnice i epskom tragedijom kojom samo mjesto odiše iznad ambisa.

Ideja kulise nadnaravnog i cijele priče koja tako sjetno i sneno teče je u potpunosti moj plod izmaštavanja legende o ljubavi te realizacija iste gdje se nastavlja niz osobnih slikovitih ispovjesti duše, onoga što zapisujem, čujem, osjetim i vidim.

U spotu se pojavljuju nevjerojatni likovi i tumači sudbina, njih dvoje skupa sa mnom, poput plemena, čovjek vuk Petar Miljanović i čarobna Ines Carver, koje sam odmah zamislio i nisam odustajao od realizacije spota sa njima a s'obzirom da su prijatelji i oni koji vole i cijene moju umjetnost i pristup istoj, vjerovali su mi na slijepo i dali svoj maksimum; Kada sam tražio da udju najemotivnije u scenu, ugledao bih njihovu suzu i prikrivenu najveću bol, ljubav, strast i tugu.

Kaftani koje nosimo Petar i ja, djelo su zamisli iz moje kolekcije VRECO, srebrni nakit oglavlja je iz Perzije, Azerbejdžana, Alžira i savršeno se stopio u cijeloj zamisli sa prstenjem naših znamenja i prstenjem srednjovjekovnih kraljevskih BiH loza sa replikama zlatarne Sofić", objavio je Vrećo. 

Božo Vrećo rasplakao publiku na koncertu u Kragujevcu: "Hvala za sve, voljeni moji"

Božo Vrećo rasplakao publiku na koncertu u Kragujevcu: "Hvala za sve, voljeni moji"

Imao je i jednu osobu kojoj se posebno zahvalio.

"S' posebnom zahvalnošću prema prijatelju čelisti Marku Miletiću i sjajnom Camerata gudačkom sastavu koji vodi i koji su oplemenili moju zamisao i doprinijeli onome kako ja čujem i živim muziku koju stvaram.

Svaki moj film koji prati muziku koju stvaram započinje logom VREĆO a svaka završna scena završava sa svjetlošću i Resurrection bjelinom vječnog života kao uvertira u moj sedmi album SEVDAHOLOGY", saopštio je bosanskohercegovački pjevač. 

Na pjesmi i spotu su još radili Goran Lukić (produkcija), Alen Crnogorčević (direktor fotografije), Vanja Košutić (operator kamere i drona), Kerim Šaban (svjetlo), Branko Vučetin (muzika, zajedno s Božom Vrećom, te tenor bass), Uroš Milkić (produkcija i mix), Tom Waltz (mastering), Kadir Dogan (bubnjevi, perkusije), Demir Kanturovski (truba), Aktaş Erdogan (duduk), Christopher Esch (gitara), Sercan Halili (kemençe), Zeynel Demir (saz), Alma Kadić (šminka) te Semir Pehlić (fotografija). 

Poslušajte njegovu novu pjesmu ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije