Po ladu, po zaladu: Božo Vrećo objavio novi spot za pjesmu koja je snimljena u Crnoj Gori

3
Radiosarajevo.ba
Po ladu, po zaladu: Božo Vrećo objavio novi spot za pjesmu koja je snimljena u Crnoj Gori
Foto: Prtscr / Youtube / Božo Vrećo u novom spotu

Jedna od najvećih bosanskohercegovačkih zvijezda Božo Vrećo, najunikatniji interpretator sevdalinke, objavio je novi muzički spot za pjesmu Po ladu, po zaladu, što je inače tradicionalna crnogorska pjesma.

"Snimati pjesmu Po ladu po zaladu na Skadarskom vilinskom jezeru, na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića, za mene je bilo poput otkrovenja i sna. Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku, preslikala se kroz moj redateljski vizual i zamisao baš poput nekog magnovenja.

Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo, bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobođenog i probuđeno iskonskog u nama", kazao je Božo Vrećo.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Ta sinergija običajnog i autentičnog i mističnog, nastavio je, perfektno se oslikavala na licima likova u spotu i karakteru u skladu sa najljepšim crnogorskim nošnjama koje ostavljaju bez daha. Spot je režirao Božo Vrećo, koji je uz Indira Merdanovića, radio i produkciju i montažu. Merdanović je također bio i snimatelj, a Vrećo je radio i muziku i aranžman pjesme. 

"Zahvaljujem se svima na predivnoj suradnji i neiscrpnoj energiji i ljubavi. Ostaje da se iznova i iznova prepuštate čaroliji pjesme i onog vizualnog i nadrealnog, bila mi je čast i zadovoljstvo udahnuti joj novu dušu i ogrnuti ovakav prekrasan tekst sa novim ruhom sjetne sevdaholikosti na meni svojstven način", zaključio je.

Pogledajte spot:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije