Ekranizacija popularnog romana osvojila gledatelje širom svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Ekranizacija popularnog romana osvojila gledatelje širom svijeta
Foto: IMDb / "Priča završava s nama" hit u kinima

Ekranizacija istoimenog bestseller romana Colleen Hoover Priča završava s nama (It Ends with Us) stigla je u kina širom svijeta i očito osvojila gledatelje.

Sonyjev film producirala je Blake Lively koja u njemu igra i glavnu ulogu, a u Sjevernoj Americi zarada u prvih nekoliko dana je oko 50 miliona dolara (89,46 miliona KM) što je puno više od svih očekivanja (bila su oko 23 miliona dolara/41,15 miliona KM) i time je postao najveći naslov za Lively u kojem je glavna glumica.

U ostatku svijeta zaradio je još 30 miliona (53,68 miliona KM), dakle ukupnih 80 miliona (143,14 miliona KM) za ovu romantičnu dramu. Produkcija je stajala oko 25 miliona dolara (44,73 miliona KM), u što nisu uključeni troškovi marketinga (koji je bio gotovo sveprisutan).

Goran Navojec za Radiosarajevo.ba: Znate li zašto me Danis Tanović ponovo zvao da mu glumim u filmu?

Goran Navojec za Radiosarajevo.ba: Znate li zašto me Danis Tanović ponovo zvao da mu glumim u filmu?

Lively glumi Lily Bloom, ženu koja je imala traumatično djetinjstvo prožeto nasiljem svog oca prema majci, a kao odrasla odlazi u Boston kako bi ostvarila svog životni san i započela vlastiti posao prodaje cvijeća. Slučajni susret sa šarmantnim liječnikom Ryleom Kincaidom (Justin Baldoni) apsolutno će očarati Lily, ali s vremenom će uvidjeti da je njihova veza podsjeća na onu njenih roditelja. U njen život tada se vraća ljubav iz mladosti Atlas Corrigan (Brandon Sklenar) i Lily će morati odlučiti kojim putem krenuti i kako se riješiti trauma iz djetinjstva i prekinuti niz.

Hooverin roman od 2016. do danas ostao je jedan od omiljenih naslova koji je ujedno i autoričin najteži jer ga je temeljila na svojim roditeljima. Brzo nakon njega napisala je i nastavak, Priča počinje s nama (It Starts with Us), koji bi također mogao dobiti svoju ekranizaciju, ali Baldoni ne planira režirati nastavak niti se vratiti ulozi Rylea, a režiju želi prepustiti Lively.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije