Krajem godine očekuje nas spektakl: Disney objavio trailere za nastavke popularnih filmova

1
Radiosarajevo.ba
Krajem godine očekuje nas spektakl: Disney objavio trailere za nastavke popularnih filmova
Foto: IMDb / Novi film nam donosi priču o Mufasi

Disney donosi novosti koje se odnose na animirane i igrane filmove. Produkcijska kuća predstavila je trailere za nastavke poznatih filmova koji će oduševiti najmlađe, ali i vratiti starije u djetinstvo.

Pogledajte trailere za Mufasu:Kralja lavova, Moanu 2, a jedan od najpopularnijih animiranih filmova ikada - Snježno kraljevstvo, dobio je najavu, a sudeći prema njoj preporučujemo da se naoružate strpljenjem jer dolazi tek 2027. godine. 

Moana 2

U prvom filmu, vidjeli smo avanturu hrabre djevojčice Moane, koja kreće na put da bi pronašla srce Te Fiti, i oporavila okean i svoje selo. Prema objavljenom traileru, radnja filma Moana 2 odvija se tri godine nakon prvog filma. Moanu opet očekuje avantura, ovoga puta sa posadom koja traži izgubljeni otok Motufetu, kojeg skriva Bog Oluja. U traileru Moana preuzima ulogu starije sestre, vodeći svoju trogodišnju sestru Simeu. Kao liderica svog sela, istražuje, suočava se sa nepoznatim neprijateljem i ponovno ujedinjuje zajednicu. 

Goran Navojec za Radiosarajevo.ba: Znate li zašto me Danis Tanović ponovo zvao da mu glumim u filmu?

Goran Navojec za Radiosarajevo.ba: Znate li zašto me Danis Tanović ponovo zvao da mu glumim u filmu?

Dwayne "The Rock" Johnson je ponovno Maui, simpatični havajski bog, a Moani posuđuje glas Auli'i Cravalho

Moana je, u prvom dijelu, imala više od milijardu sati streaminga na popularnoj platformi, a u kina stiže 27. novembra 2024. godine.

Mufasa: Kralj lavova

Mufasa: Kralj lavova  je nastavak Kralja lavova, hita koji je brzinom svjetlosti osvojio planetu, a svoju verziju je dobio i u obliku muzičke drame 2019. godine. Rafiki, dražesni babun, kao narator nam prenosi legendu o Mufasi, kralju lavova, mladoj lavici Kiari koja je kćer Simbe i Nale, te Timona i Pumbu koji su svojim humorom neizostavan dio priče. 

Priča je prisjećanje na historiju kraljevske loze lavova, te prati Mufasu koji ostaje siroče i upoznaje srdačnog lava Taku. Na svom putovanju upadaju u razne avanture, a njihov odnos će biti sve snažniji. 

Trailer nam je pokazao odnos Mufase i Scara, koji se transformiše od braće do neprijatelja. 

Slavna imena koja su dala glas karakterima su Beyonce kao Nala, Aaron Pierre kao Mufasa, a Kelvin Harrison kao Scar. Film u kina dolazi pred novogodišnje praznike, 20. decembra 2024. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije