Bajkovita priča: Došao u Disneyland na odmor, a onda je uslijedio poziv selektora

0
Radiosarajevo.ba
Bajkovita priča: Došao u Disneyland na odmor, a onda je uslijedio poziv selektora
Foto: OnsOranje / Joshua Zirkzee

Selektor nizozemske nogometne reprezentacije Ronald Koeman naknadno je u sastav reprezentacije za EURO pozvao napadača Bologne Joshuu Zirkzeea (23).

Zirkzee je bio na širem spisku, ali je otpao zbog povrede. No, kako se on oporavio, a povrijedili su se Frenkie de Jong i Teun Koopmeiners, Koeman je odlučio priključiti igrača Bologne sastavu kojeg ima u Njemačkoj.

Još u srijedu je Koeman kazao kako će ostati na 25 igrača, a ne maksimalnih 26, no nakon što je tokom posljednjeg treninga umalo ostao i bez Briana Brobbeyja kojem se morala ukazivati pomoć poslije duela s Matthijsom de Ligtom, promijenio je mišljenje.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Zirkzee je imao odličnu sezonu u Bologni s kojom je izborio plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, no još uvijek nije upisao niti jedan nastup za najbolju selekciju svoje zemlje.

Nizozemska će na EURO-u igrati u grupi D. Takmičenje će otvoriti susretom s Poljskom 16. juna, slijedi dvoboj protiv Francuske 21. juna, dok će u 3. kolu igrati protiv Austrije 25. juna.

Inače, u trenutku Koemanovog poziva, Zirkzee je bio u Disneylandu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije