Šok za Nijemce: Dva dana prije EURO-a ostali bez wonderkida za kojeg su se borili sa Srbijom

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Nijemce: Dva dana prije EURO-a ostali bez wonderkida za kojeg su se borili sa Srbijom
Foto: FC Bayern Munchen / X.com / Aleksandar Pavlović

Aleksandar Pavlović (20), mladi defenzivni veznjak Bayerna i reprezentativac Njemačke, propustit će EURO 2024.

Otpao je dva dana prije takmičenja upravo u Njemačkoj i to zbog upale krajnika.

Selektor Julian Nagelsmann ga je u zadnji tren zamijenio deset godina starijim Emreom Canom, koji će neočekivano konkurisati za otvaranje EP-a protiv Škotske u petak od 21 sat.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Pavlović je označen kao igrač koji će iduću deceniju biti nositelj njemačkog velikana.

Posljednjih mjeseci bio u je centru pažnje zbog još jednog razloga. Za njega su se žestoko borile Njemačka i Srbija, a obje strane imale su svoje adute.

Mladić je rođen u Munchenu te igra za mladu reprezentaciju Njemačke, ali mu je otac Srbijanac.

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije dolazila je u Munchen, gdje je posjećivala igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju očeve domovine.

Pavlović je prije tri mjeseca objavio da će nakon Eura odabrati za koju će seniorsku reprezentaciju igrati. Međutim, prelomio je sedam dana kasnije, a potom objasnio svoju odluku.

"Jako sam sretan što sam pozvan u njemačku reprezentaciju. Moj plan je bio da odlučim između Srbije i Njemačke tek nakon Eura, ali sam ipak odluku morao donijeti odmah. Zahvalio bih se Srbiji koja je uložila puno truda u mene. U mojim prsima kucaju dva srca, majka mi je Njemica, a otac Srbijanac. Tako da nisam donio odluku protiv Srbije, već za Njemačku. Rođen sam i odrastao u Munchenu, cijelu fudbalsku karijeru proveo sam u Bayernu i veselim se utakmicama s Njemačkom", rekao je Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije