Iza kulisa Eurosonga: Ko je tražio od Albininog plesača da ih promoviše?

1
Radiosarajevo.ba
Iza kulisa Eurosonga: Ko je tražio od Albininog plesača da ih promoviše?
Foto: HRT / Albina i Tick Tock!

Uoči večerašnjeg nastupa hrvatske predstavnice Albine Grčić na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga koji se održava u Rotterdamu, hrvatski novinar Tomislav Krasnec otkrio je nekoliko detalja iza kulisa. On se javio za Večernji.hr iz press centra Ahoy Arene kako bi prenio atmosferu dok se održava druga generalna proba.

U prostranom i odvojenom dijelu dvorane gdje su se uz mjere distance smjestili novinari odakle su na višestrukom videozidu mogli pratiti probe trenutnog izvođača na bini je vladala radna atmosfera.

Prema neslužbenim informacijama s terena, od svih delegacija, Malta najviše ulaže u promociju. Naime, Rotterdamom kolaju priče kako su članovi delegacije malteške predstavnice Destiny, trenutne favoritkinje, htjeli da ih jedan od Albininih plesača podrži na društvenim mrežama, s obzirom da ima skoro 100 hiljada pratitelja na Instagramu, što bi im bilo vrlo korisno u oglašavanju vlastitim fanovima te pozivanju na glasanje, piše Večernji.hr.

Njemu je, kako navode, ponuđeno da bude influenser za Maltu i podrži ovogodišnju favoritkinju. Trenutno se odvija najneobičniji izbor za pjesmu Eurovizije u historiji, s obzirom na to da broj prisutne publike i uvjeta u kojima se održava, a u skladu su s protuepidemijskim mjerama zbog globalne pandemije COVID-19. Testiranje na koronavirus provode svi svakih 48 sati, novinari, članovi delegacije i izvođači.

Svoj rezultat testiranja trenutno čeka hrvatski voditelj Duško Ćurlić.

Publika, koja se također mora testirati prilikom ulaska u Ahoy arenu, je prisutna posljednja dva dana u dvorani na generalnim probama, a učesnici kažu da je to neopisiv osjećaj zbog toga što dugo nisu bili u mogućnosti biti u kontaktu s publikom tokom nastupa, s čime se slažu i fanovi Eurosonga koji će imati priliku svjedočiti spektaklu uživo.
Stara slava Eurosonga, bez obzira na pandemijske uvjete, postoji večeras u Rotterdamu, a spektakl počinje od 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije