Brojni Hrvati na HRT-u gledali Vlak u snijegu, smeta im jedan detalj: "Ko je tu lud"

3
Radiosarajevo.ba
Brojni Hrvati na HRT-u gledali Vlak u snijegu, smeta im jedan detalj: "Ko je tu lud"
Foto: HRT / Film Vlak u snijegu greškom dobio oznaku 12+

Božićnu večer brojni Hrvati su provele gledajući film svog djetinjstva - Vlak u snijegu, koji je prikazan na HRT-u.

Kultni film iz 1976. godine snimljen prema romanu 'Vlak u snijegu' Mate Lovraka dobio je oznaku 12. Brojne gledatelje ispred malih ekrana zbunila je ta oznaka koju prije nikada nisu vidjeli, a mnogi su je protumačili kao oznaku da je film njihovog djetinjstva neprimjeren za osobe mlađe od 12 godina.

Društvena mreža Twitter puna je komentara o oznaci na filmu i mnogima nije jasno zašto je film za djecu označen brojem 12, piše 24 sata

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

"Shvaćam zašto je HRT označio film 'Vlak u Snijegu' 12+, znate kakav je horor vidjeti drugu djecu da nemaju mobitele u rukama", pisali su na Twitteru gledatelji kultnog filma.

"Vlak u snijegu ima oznaku 12+ jer propaganda komunizma nije za malu djecu, eto i to sam objasnio", napisao je jedan od komentatora na društvenoj mreži.

"Vlak u snijegu, upravo na HTV2, dobio oznaku 12+. Možda zato da se mala djeca ne prepadnu vlaka koji je tada jurio brže od današnjih", dodao je jedan korisnik.

"Vlak u snijegu na HRT2 nije namijenjen za mlađe od 12 godina, djeco oprez! Pa k'o je tu lud?!", još jedna je od reakcija.

Inače, prema pravilniku HAVC-a, kategorija 12 označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina zbog povremenih scena nasilja.

Zbog te oznake se oglasio HRT i izvinio:

"Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma Vlak u snijegu. Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci, te vam još jednom želi svima sretne božićne i nadolazeće novogodišnje blagdane, a najmlađima vesele i vedre dječje školske praznike, za koje je HRT također pripremio bogat prigodni dječji filmski i animirani program", poručili su za Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije