Veliki gaf u vijestima: 'Dragi gledatelji, danas je preminuo William Shakespeare'

0
Radiosarajevo.ba
Veliki gaf u vijestima: 'Dragi gledatelji, danas je preminuo William Shakespeare'
Foto: PrtScr / Veliki gaf voditeljice

Argentinska voditeljica TV stanice Canal 26 postala je predmetom sprdnje nakon što je usred vođenja vijesti pomiješala književnika Williama Shakespearea s prvim muškarcom na svijetu koji je primio Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa.

Noelia Novillo objavila je kako je jedan od 'najvažnijih pisaca na engleskom jeziku - preminuo', piše Jutarnji.hr.

"Imamo vijest koja je šokirala sve koji su znali cijeniti veličinu ovog čovjeka. Govorimo o Williamu Shakespeareu i njegovoj smrti. Reći ćemo vam kako i kada je došlo do ovoga", izjavila je u uvodu voditeljica.

Zapravo je bila riječ o njegovom imenjaku, Williamu 'Billu' Shakespeareu (81), koji je preminuo u bolnici u Engleskoj ranije ove sedmice.

Inače, slavni Shakespeare umro je 1616. godine.

Ovaj njen biser bio je povod da se društvene mreže odmah zapale.

'Montecchi i Capuletti bdiju', našalio se jedan twitteraš, a drugi je dodao: 'Velikoj Britaniji je trebalo više od četiri stoljeća da upozore na ovaj virus, a prije svega, krive Kinu'.

Bill Shakespeare, bivši radnik u kompaniji Rolls Royce, prvu dozu cjepiva primio je u decembru 2020. i postao prvi muškarac, i druga osoba na svijetu, koji je primio cjepivo protiv COVID-19.

Umro je u četvrtak, izvijestili su iz Univerzitetske bolnice Coventry i Warwickshire.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije