Brad Pitt odbio ulogu u novom Netflixovom hitu, razlog je nevjerovatan

2
Radiosarajevo.ba
Brad Pitt odbio ulogu u novom Netflixovom hitu, razlog je nevjerovatan
Foto: EPA - EFE / Brad Pitt

Jedan od najboljih reditelja trilera David Fincher, koji je režirao hitove poput Seven, Fight Club i Zodiac, otkrio je u nedavnom intervjuu da je Brad Pitt odbio da se pojavi u njegovom najnovijem filmu The Killer, koji je Fincher snimio za Netflix.

The Killer je akcioni triler, zasnovan na istoimenom francuskom grafičkom romanu iz 1998. godine, koji prati neimenovanog plaćenog ubicu "izgubljenog u svijetu bez moralnog kompasa".

Glavnu ulogu u filmu igrao je Michael Fassbender, ali on nije bio Fincherov prvi izbor za ulogu plaćenog ubice.

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Fincher je u jednom intervjuu rekao da je na adaptaciji grafičkog romana radio od 2007. godine, a 2008. je ponudio glavnu ulogu Bradu Pittu. Međutim, Pittu se nije dopala mračna atmosfera filma.

"Prvobitno sam planirao da dam ulogu Bradu Pittu još 2008. godine", rekao je Fincher.

Internet bruji o novim fotkama Brada Pitta: 'Da li je moguće da ovako izgleda?'

Internet bruji o novim fotkama Brada Pitta: 'Da li je moguće da ovako izgleda?'

"Ali njegov odgovor na ponudu je bio: 'Eh, ovo je previše nihilističko za mene'.

Trebao nam je neko ko bi mogao da prihvati taj aspekt lika. Deset godina kasnije, kada smo Andy i ja razgovarali o tome, pomislio sam na Michaela Fassbendera.

Fassbender je napravio kratak predah od glume tokom ovog perioda kako bi se posvetio porodici i automobilskim trkama. Fincher mu je poslao scenario za film i kratku poruku, na koju je glumac odgovorio nekoliko sati kasnije, prihvatajući ulogu.

The Killer je premijerno prikazan u odabranim kinima prošlog mjeseca i trenutno je dostupan na Netflixu, gdje je za nekoliko dana dospio na vrh po gledanosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije