Bend The Loudest Silence objavio novu pjesmu

0
Radiosarajevo.ba
Bend The Loudest Silence objavio novu pjesmu
Foto: Promo / The Loudest Silence - The Core

Sarajevski sastav The Loudest Silence objavio je dugo očekivani novi singl The Core

Pet godina je prošlo otkako su The Loudest Silence objavili svoj debi album Aesthetic Illusion, čime je The Core" postala prva originalna pjesma nakon pet dugih godina tišine i prvi pravi znak života, isključujući obradu Nirvanine pjesme Heart-Shaped Box, koja je snimljena kod kuće tokom svjetske pandemije COVID-a, a objavljene u martu 2022 godine.

Mnogo toga se dogodilo tokom tih godina: osim svjetskih talasa pandemije, bend je prošao i kroz značajne promjene sastava. Bubnjar Damir Sinanović - Bumbar i dugogodišnji gitarista Mirza Ćorić napustili su bend 2022. godine, ostavljajući Taidu (vokal), Denijala (klavijature i orkestracija) i Džemala (bas gitara) kao jedine članove, kao svojevrsno jezgro benda The Loudest Silence. Bend je ipak nastavio stvarati novu muziku i sada najavljuje nove pjesme koje će biti objavljene tokom 2024. godine. Već su urađene demo verzije 7 novih pjesama, a novi album ima radni naslov.

Novu pjesmu producirao i miksao Joost van den Broek (EPICA, BLIND GUARDIAN, POWERWOLF, AYREON, AFTER FOREVER). Neki od novih elemenata u zvuku The Loudest Silence mogli bi iznenaditi fanove debitantskog albuma, odnosno ljubitelje simfonijskog metala općenito.

"Nikada o The Loudest Silence nismo razmišljali kao o bendu koji je dio specifičnog žanra. Kada stvaramo muziku, ona dolazi od onoga što osjećamo i ponekad je mračna, melanholična i teška, ponekad nije. Ne radi se o uklapanju u neku nišu, već o emocijama i porivu da se one iznesu. Nije nas briga da li zvuči kao simfonijski metal, doom, black metal ili bilo šta drugo. Ako je to ono što osjećamo, neka bude tako" - kažu iz ovog benda.

Bend će objaviti i lyric video za pjesmu, a ta odluka je pjevačici Taidi posebno važna:

"Generalno, ne volim da pričam o svojim tekstovima niti da ih objašnjavam. To nadmašuje njihovu svrhu i mislim da bi ljudi u njima trebali pronaći svoj smisao. Ali kada smo snimali video sa nevjerovatnim DRONICON FILMS, morala sam im dati neki smjer, pa sam im rekla da je ideja pjesme 'The Core' općenito o suštini čovječanstva, koju mi stalno gubimo. Čini se da gubimo vezu sami sa sobom, našim unutrašnjim bićem i pravim vrijednostima, jer nas više vode drugi, tuđe misli ili pohlepa... Ali to je samo površina, tekst je mnogo, mnogo više od toga i zato mi je bilo važno da ga imam u spotu, posebno sada kada smo ponovo svjedoci onoga što se čini najgorim od čovječanstva."

Novi spot pogledajte niže, a The Loudest Silence možete pratiti na njihovim društvenim platformama.

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

Izraelsko bombardovanje Gaze nadmašilo razaranje u Dresdenu: Analitičari otkrivaju šokantne podatke

‘The Core’
Vokal: Taida Nazraić
Klavijature i orkestracija: Denijal Ćatović
Bas gitara: Džemal Bijedić
Gitare: Bart Hennephof (TEXTURES)
Bubnjevi: Koen Herfst (ARJEN LUCASSEN’s Supersonic Revolution)
Solo gitara: Mirza Ćorić (ex-THE LOUDEST SILENCE)
Producirao i miksao: Joost van den Broek @ Sandlane Recording Facilities
Miks asistent i mastetring: Yarne Heylen @ Project Zero Studio
Animirani lyric video: DRONICON FILMS.
Omot singla: Nihil
Logotip i layout: Džemal Bijedić
Muzika: Denijal Ćatović
Tekst: Taida Nazraić
Aranžman: The Loudest Silence
THE LOUDEST SILENCE su:
Taida Nazraić - vokal
Denijal Ćatović - klavijature i orkestracija
Džemal Bijedić - bas gitara

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije