Uzmite pauzu i pogledajte Pauzu Opatice i komesara

2
Radiosarajevo.ba
Uzmite pauzu i pogledajte Pauzu Opatice i komesara
Foto: Printscreen / Official video / Ljela Tahirović, OiKo

Sarajevski sastav Opatica i komesar se sve više širi, a tako i njihove pjesme.

Počeli su kao "bračni duo", a onda nakon (samo) muzičkog razvoda, postali trio, pa sada i kvartet. Šuška se i da će postati i kvintet.

"Svetozar Čanić je već član benda, samo on to još ne zna" - objašnjava "šefica" i pjevačica benda,  Lejla Tahirović.

Tekst i muziku potpisuje Lejla, za bubnjevima je Berin Tuzlić, na gitari Mladen Tvrtković, a na basu Rafael Klavert. Na klavijaturama gostuje Svetozar Čanić, a snimano je u studiju Space Echo Kemala Sulejmanovića, koji je radio i mix. Za styling u video spotu je bila zadužena Gaša Miladinović, make up artist Maja Talović, a kosu je ukrotio Ensar Dervišbegović.

Video spot je djelo Alena Hadžića i jednim dijelom je sniman u radionici kipara Adisa Eliasa Fejzića , te se može  vidjeti dosta njegovih slika i kamenih skulptura, kao i metalne skulpture Elme Čaušević Mujezinović i Maje Matašin. Kreator spota Alen Hadžić Morris kaže:

"ideja mi je bila da spotom ispričam priču koju sam čuo u pjesmi, te se poigrati kontrastom estetike mašina i umjetničkih djela."

Nije neobično da za OiKo (Opatica i komesar) da snimaju nove verzije svojih pjesama. Isto se desilo i sa pjesmom Sama, a prvu verziju pjesme Pauza objavili su početkom ove godine. Sada je dobila i video spot.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj i dane vikend? Planirajte na vrijeme roštilj, evo kada stiže kiša

"Pjesma je o traženju malih izlaza iz mašine odraslog života, šta god to značilo za nas. Zvuči stabilnije sada nego u prvobitnoj verziji jer nam se pridružio basista Rafael Klavert, a i Kemal Sulejmanović nam se više posvetio jer mu se ova pjesma sviđa" - u veselom tonu dodaje Lejla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije