Jeste li čuli za Virsa, bend koji obećava?

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li čuli za Virsa, bend koji obećava?
Foto: Prtscr / Virsa

Nedavno smo na portalu predstavili mladi bend Shizif, a ovaj put imamo još jednu potencijalnu poslasticu za vaše uši. Radi se o sarajevskom muzičkom sastavu pod imenom Virsa, koji se ovih dana predstavio i sa svojom prvom pjesmom Butterfly.

Bend čine: Amar Kavazović (bubanj i perkusije), Davud Turković (saksofon), Nedim Fejzić (klavijature), Ammar Bolukbasi (gitara), i Adila Džindo (bas).

Virsa su počeli kao trio iz Amarove garaže, a tada je i nastala njihova instrumentalna kompozicija Butterfly. Kako nam kaže Amar, inače i osnivač benda, opredjelili su se za instrumentalnu muziku.

"S obzirom da smo počeli kao trio, bubanj, klavijature i sax, saksofon nam je bio "vokal". Mi smo htjeli da saksofon pjeva. Probali smo i sa pjevanjem, i danas nam se neko pridruži da pjeva, ali najviše uživamo i najljepše se osjećamo kada sviramo bez vokala, sa instrumentima" - objašnjava nam Amar.

Spremaju i dvije nove pjesme, a voljeli bi snimiti i video spot kako bi ih vidjela i šira publika. Ovaj petak, 20. oktobra sviraće koncert u sali "Cvjetko Rihtman" Srednje muzičke škole u Sarajevu. Nastupiće sa gostima, a ovaj put će biti i pjesama s vokalom.

"Htjeli smo da imamo bend gdje svi imaju slobodu da kažu šta im se sviđa ili ne sviđa, i da sviraju ono što vole. Možda ta muzika nije za ovaj bend, ali svi će ubaciti nešto iz svog muzičkog backgrounda i onog što vole. Ja volim Indexe, Dire Straits... Nedim voli klasičnu muziku, dok je Davud u pop i rock muzici" - dodaje Amar.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Svirali su za vrijeme ovogodišnjeg Sarajevo film festivala kao predgrupa bendu Detour iz Hrvatske, a u narednom periodu planiraju se dodatno predstaviti nastupima u Jazzbini, amfiteatru Doma mladih, AG klubu u Sarajevu, kao i aplicirati za neke festivale u BiH i izvan nje.

"Nismo nikad mislili ni da ćemo doći do ovde dokle smo došli, i stvarno jedva čekamo da vidimo gdje će nas ovo sve odvesti u budućnosti" - iskreno zaključuje razgovor Amar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije